Azonnali hívás
West-Eastern Divan Ensemble

West-Eastern Divan Ensemble

Minden jegy elkelt
2022/11/03
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
West-Eastern Divan Ensemble
zongora
Balog József
művészeti vezető
Michael Barenboim
moderátor
Dénes-Worowski Marcell
Zeneszerző: Schubert
A-dúr Rondo, D 438
Zeneszerző: Benjamin Attahir
Jawb, pour octuor à cordes
Zeneszerző: Schubert
A-dúr 'Grand Duo' szonáta hegedűre és zongorára
Zeneszerző: Mendelssohn
Esz-dúr oktett, Op. 20

West-Eastern Divan Ensemble

Balog József a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja, a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint például az amszterdami Concertgebouw vagy a bécsi Konzerthaus. Több hazai és nemzetközi versenyen nyert díjakat, ezek közül kiemelkedik az Alekszander Tansman Nemzetközi Zenei Verseny nagydíja és különdíja (2002, Lodz). 2005-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott, 2018-ban pedig Liszt Ferenc díjjal tüntették ki. A standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik ritkán előadott, valamint jazz ihletésű műveket, nevéhez fűződik megannyi kortárs zenei mű bemutatása is.

 

A West-Eastern Divan Ensemble

 

Daniel Barenboim és a néhai palesztin irodalomtudós, Edward W. Said műhelytalálkozót szervezett fiatal zenészek számára az együttélés és a kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása érdekében, és ez a közös munka hívta életre 1999-ben West-Eastern Divan Orchestra zenekart. Izraeli, Palesztin és a közel-kelet országaiból származó zenészek alkotják az együttest. Alapítása óta újra és újra bebizonyítja, hogy a zene képes lebontani a korábban áthághatatlannak tartott korlátokat. A The West-Eastern Divan Ensemble kamaraegyüttes ennek a projektnek a legfrissebb lenyomata, és a nagyzenekar rendkívül dicsért művésziségét intim kamarazenei formátumba hozza, annak elveit viszi tovább és lehetőséget biztosít a közönség számára, hogy a zenészek egyedi művésziségét és egyéniségét közelről megtapasztalhassa. Alapítója és vezetője a zenekar koncertmestere, Michael Barenboim, aki szólistaként a közelmúltban együttműködött többek között a Berlini Filharmonikusokkal, a Bécsi Filharmonikusokkal és a Chicagói Szimfonikusokkal.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: