world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
SOLD-OUT- Zenei utazás az Orient Expresszel

SOLD-OUT- Zenei utazás az Orient Expresszel

Karasszon Eszter, Mali Emese, Méhes Csaba
Minden jegy elkelt
2023/03/02
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
cselló
Karasszon Eszter
zongora
Mali Emese
pantomim
Méhes Csaba
Zeneszerző: Debussy
Nocturne & Scherzo
Zeneszerző: Richard Strauss
Romanze
Zeneszerző: Webern
Zwei Stücke
Zeneszerző: Kodály
Magyar rondo
Zeneszerző: Enescu
Nocturne et Saltarello
Zeneszerző: Vaughan Williams
6 Studies in English Folksong

SOLD-OUT- Zenei utazás az Orient Expresszel

Az egykori Orient Expressz főbb állomásait egy-egy zenemű idézi meg ezen a koncerten. A műsor csaknem fél évszázadot fog át az 1880-as évektől az 1920-as évekig, amely nemcsak az Orient Expressz fénykorát fedi le, hanem egyúttal a zenetörténet egyik legfelforgatóbb időszakával is egybeesik. Párizs levegőjét Debussy, Münchenét Richard Strauss, Bécsét Webern, Budapestét Kodály, Bukarestét Enescu, Londonét Vaughan Williams, Velencéét pedig Puccini zenéjén keresztül szívhatjuk be Karasszon Eszter és Mali Emese cselló-zongora duókoncertjén, amelyen Méhes Csaba pantomimművész teszi teljessé az élményt.

Luxusvonatként indult, ma már csak nosztalgiajáratként, részleges útvonalon közlekedik az Orient Expressz, amely a 19. század hatalmi törekvéseivel és gazdasági érdekeivel párhuzamosan fejlődött ki, majd csillaga a 20. század történelmi viharaival együtt áldozott le. Bár ma is csak keveseknek adatik meg, hogy felüljenek az eredetileg Nyugat- és Kelet-Európát összekötő legendás vasútra, a zene erején keresztül mégis részesülhetünk a 19. és 20. század egyik legkalandosabb úti élményében. Ezen a koncerten a kiválasztott zeneszerzők ráadásul a korabeli kulturális élet aktív résztvevői voltak, darabjaik utólag szimbolikus jelentőségűvé váltak. Párizs levegőjét Debussy, Münchenét Richard Strauss, Bécsét Webern, Budapestét Kodály, Bukarestét Enescu, Londonét Vaughan Williams, Velencéét Puccini zenéjén keresztül szívhatjuk be, eközben pedig betekintést nyerhetünk a zeneszerzés különféle párhuzamosan élő, sőt kölcsönhatásba lépő irányzataiba is. Karasszon Eszter és Mali Emese cselló-zongora duójához Méhes Csaba csatlakozik, aki pantomimmal teszi teljesebbé az amúgy is zsigeri élménynek ígérkező koncertet.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 000 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.