Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Zenepedagógiai szimpózium – Filmvetítés: „Gyökerek és ágak”, zenés portréfilm Auer Lipót életéről

Ingyenes
2022/10/15
Szombat
18:00 - 21:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Különleges programjaink
Programsorozat
Műfaj:
Film
Klasszikus/Kortárs

hegedűművész
Kováts Péter
rendező-operatőr
Bárány László

Zenepedagógiai szimpózium – Filmvetítés: „Gyökerek és ágak”, zenés portréfilm Auer Lipót életéről

„GYÖKEREK ÉS ÁGAK” című ZENÉS DOKUMENTUMFILM VETÍTÉSE

Bárány László és Kováts Péter zenés tv-filmjének kettős a célja: Auer Lipót életútját közel hozni szülőföldjéhez, és szülőföldjét megismertetni a nagyvilággal. Bemutatjuk Veszprémtől Szentpéterváron át New York-ig ívelő páratlan életútját, a veszprémi hegedűóráktól a budapesti, bécsi tanulmányokon át, az európai turnékig. Felelevenítjük a szentpétervári évtizedeket, a veszprémi vakációkat és New York meghódítását. Az eredeti helyszíneken forgatott filmben muzsikusok, zenetörténészek interjúkkal tesznek tanúságot Auerről. Igazi különlegességeket is bemutatunk, mint Auer egykori Stradivari hegedűjét, a Carnegie Hall-beli koncertjének hangfelvételeit, a szentpétervári konzervatórium Auer-termét, és persze rengeteg zenét – archív anyagokból, de mai koncertfelvételekből is, melyeken a Mendelssohn Kamarazenekar és  Kováts Péter hegedűművész működik közre.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.