world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
SOLD-OUT - Zságer Balázs, AIWA ⁓  Transcendent Waves

SOLD-OUT - Zságer Balázs, AIWA ⁓ Transcendent Waves

Minden jegy elkelt
2023/01/27
20:00 - 22:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Elektronikus
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
billentyűk, ének
Zságer Balázs
elektronika
Aiwa

SOLD-OUT - Zságer Balázs, AIWA ⁓ Transcendent Waves

Zságer Balázs hiánypótló ambient live act sorozata, a Transcendent Waves az atmoszférikus, hallgatós zenékre fókuszál – azoknak szól, akik szeretnek elmerülni az élőben megszülető szintetizátor szövetekben és a pszichedelikus elektronikus zenékben. Ezen az estén saját projektje mellett AIWA szól majd a Zene Házában. Zságer új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Nádházi Lajos azaz AIWA, a Farbwechsel kiadó egyik alapítója pedig analóg szintetizátorainak és dobgépeinek hangkészletéből békésen úszó felhőket teremt.

Hogyan fejleszthetjük a hallgatás képességét magunkban? Mi folyik a saját elménkben, miközben hallgatunk? Hogyan zárhatjuk ki maximális mértékben a külvilágot? Milyen élményekkel lehetünk gazdagabbak, ha elmélyülünk a hangok magával ragadó világában, amely minden pillanatunkat áthatja? A Transcendent Waves sorozat ezekre a kérdésekre keresi a választ. A meditációs hallgatás segítségével mélyebben éljük meg az öntudat és az éberség pillanatait. A hangok gyógyító ereje hatással lehet a figyelmünkre, a kreativitásunkra egy olyan világban, amely napról napra hangosabb lesz.

AIWA (live)

Nádházi Lajos azaz AIWA, a Farbwechsel kiadó egyik alapítója. 2008 óta a magyar elektronikus zenei szcéna meghatározó alakja: különböző klubesteken dj-zik, művészeti projekteket készít, valamint mixel, masterel számos külföldi kiadó számára. Analóg szintetizátorainak és dobgépeinek hangkészletéből békésen úszó felhőket teremt. Zenéjében ezekről az improvizáción keresztül születő felhőkről igyekszik minél több, tökéletes szögből pillanatképeket készíteni. Álomszerű hangzása visszafogott, mégis tisztán hallható benne az amerikai és brit tánczenék, különösen a hiphop, a house és a techno kérlelhetetlen lendülete.

 

ZSÁGER BALÁZS (live)

Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér egyik vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak, számait több külföldi rádió és TV játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A díjak és szakmai elismerések mellett azonban igazi erénye a folyamatos megújulás és változni tudás, új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.