Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Kreatív Hangtér

Kreatív Hangtér

A zenei csodák palotája
Aktuális események

Nyitvatartás:

A Kreatív Hangtér 2022.05.18-tól megtekinthető. 

Jegyek kaphatóak a lenti BŐVEBBEN gombra kattinva.

Jegypénztár:

 

Hétfő zárva  (Minden hónap első keddjén is zárva)

Kedd, Szerda, Csütörtök, Szombat, Vasárnap 10:30 - 18:00

Péntek 10:30 - 20:00

4 éves kortól ajánljuk

Térkép grafika

A hang a legillékonyabb képződmény; még egy illatot is jobban meg lehet fogni, mint a hangot. Ebben a térben olyan szerkezetek helyezkednek el, amelyekkel létre tudjuk hozni a zene elemeit, és egyben tárgyiasul magának a létrehozásnak a folyamata is. A hang magassága, rezgése, színe, ritmusa várja, hogy elmés szerkentyűk segítségével elővarázsoljuk és tanulmányozzuk természetét. Nem utolsó sorban lesz itt egy beszédes orgona, ami nemcsak a zenei hangok nyelvén szólít meg bennünket. Egyszóval: egy zenei csodák palotája tárul fel. Remek játék gyerekeknek – és felnőtteknek is! 

Nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a látogatókat a Magyar Zene Háza új kiállítása, a Kreatív Hangtér. A szabad játékot lehetővé tevő térben bárki kipróbálhatja magát az Orchestrion virtuóz robotzenekar karmestereként vagy rögzítheti első hangfelvételét a Kreatív Hangstúdióban, létrehozhat négyszólamú ritmuskompozíciókat a Ritmushajtányon, vagy megcsodálhatja, ahogy egy százéves elektrofon hangszer, a Chladni-Theremin hangjai szebbnél szebb geometriai mintázatokat rajzolnak.

A Magyar Zene Háza célja, hogy minél több látogató számára közelebb hozza a zene világát. A Hangdimenziók – zenei utazások térben és időben című nagysikerű állandó kiállítás mellett a most megnyíló Kreatív Hangtér egy újabb állomás a zene világa felfedezésének izgalmas útján. A történelmi ismeretek, a zenei sokszínűség megismerése után, a Ház a zenélés, a közösségi élmény varázsát kínálja a látogatóknak.

2022/05/17 10:00
Kreatív Hangtér

Újabb különleges interaktív kiállítótérrel gazdagodott a Magyar Zene Háza

Játék a hangokkal, sokfelől megközelítve, sokfelé kitekintve, körüljárva, belemászva, szétszedve és összerakva. Hogyan jön létre? Mivel irányítható? Milyen jellemzői vannak? Milyen összefüggései vannak a fénnyel, a térrel vagy az idővel? Milyen élményt nyújt neked? Minderre megtalálhatod a választ ebben a térben. A nyolc különböző installáció más-más szeletét mutatja be a hangok végtelenül gazdag világának. A Kreatív Hangtérben akkor is tudsz zenélni, ha esetleg sosem volt rá lehetőséged, hogy hangszereken játssz.