Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

A JELENTKEZÉS LEJÁRT! - The King’s Singers Masterclass a Zene Házában

2024. június 7-én a világhírű King’s Singers énekegyüttes tagjai a Magyar Zene Házába érkeznek és nyitott mesterkurzust tartanak minden érdeklődő kórusénekes és kórusvezető számára. A kurzuson aktív részvevőként három kórus vagy énekegyüttes kap majd egyedülálló lehetőséget, hogy a King’s Singers tagjai mentorálják őket. 

A jegyértékesítés a résztvevő kórusok kiválasztása után, április 18-án indul. 

 

MI LESZ A KURZUS MENETRENDJE? 


A résztvevő kórusok vállalják, hogy a kurzus napján 16:30 - 21:00 óra között rendelkezésre állnak. A program napján először minden együttessel egy órát tölt a King’s Singers valamelyik tagja. Ezt nyitott masterclass követi a Zene Háza koncerttermében, ahol a nagyközönség előtt dolgoznak az együttes tagjai a kórusokkal. A kurzus tematikájának középpontjában a kórushangképzés, az előadói gyakorlat és a stílusismeret áll. A munka a kórusok saját repertoárdarabjainak tökéletesítésével zajlik. Az alkalom végén pedig lehetőség nyílik mindenki számára, hogy szakmai kérdéseket tegyen fel a King’s Singers tagjainak.

KIK PÁLYÁZHATNAK AZ AKTÍV RÉSZTVEVŐI HELYEKRE?


- bármilyen létszámú és profilú énekegyüttes vagy kórus,
- amely legalább középhaladó vagy haladó szintet ért el a kóruséneklés szakmai kritériumai terén
- és képes az angol nyelvű kommunikációra egy zenei mesterkurzus esetében

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ AKTÍV EGYÜTTESEK KIVÁLASZTÁSA? 


A pályázatok beérkezése után a Zene Háza szakmai szempontok alapján hat együttest választ ki, akik közül végül a King’s Singers tagjai nevezik meg a három aktív résztvevő együttest.

A The King’s Singers számára küldetés, hogy minél több énekesnek segíthessen, ezért a szakmai szempontok mellett a kiválasztásban az is szerepet játszik, hogy a bemutatni kívánt darab és a kérdőívben megjelent téma mennyire ítélik alkalmasnak arra, hogy a masterclass során dolgozzanak vele. 

Szeretnénk minden érdeklődőnek lehetőséget adni arra, hogy részt vegyen az eseményen, ezért akik aktív résztvevőként nem kerülnek kiválasztásra, passzív jegy vásárlásával tudják látogatni majd az eseményt, mely a koncertteremben tartott nyitott masterclass alkalomra érvényes. A jegyértékesítés az aktív résztvevők kiválasztása után, április 18-án indul. 


Mit szükséges benyújtani a részvételhez?


A jelentkezéshez szükségünk lesz néhány információra, amit a lenti űrlap kitöltésével tudnak eljuttatni hozzánk. Kérjük mindenképpen írják meg nekünk a masterclass során bemutatásra szánt darab címét és szerzőjét, valamint annak rövid kifejtését, hogy mi lenne az a téma, aminek kapcsán szeretnék, ha a The King’s Singers a masterclass során Önökkel dolgozna. Ez lehet hangképzés, ritmika, stílus, hangszín, és még sok más. Ennek pontos kifejtése segít nekünk a kiválasztásban. 

Ezen kívül egy maximum egy perces videófelvételt is várunk (ha hosszabb felvételből kíván részletet küldeni, akkor meg kell jelölni a részlet pontos kezdetét a kérdőív megjegyzés rovatában). A felvételt mindenképp tárhelyre kell feltölteni, és csak a hozzá kapcsolódó linket szükséges elküldeni.    

A pályázati anyagot az alábbi űrlapon kell benyújtani.

Benyújtási határidő: 2024. március 20.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük a masterclass@zenehaza.hu e-mail címen keressen minket.