Azonnali hívás
A Magyar Zene Háza is részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség „Nyári élmények itthon” kampányában

A Magyar Zene Háza is részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség országos kampányában. A kampány célja, hogy bemutassa: Magyarország a nyári szezonban is rengeteg rejtett kincset és élményt tartogat a belföldi és nemzetközi utazóközönség számára. A „Nyári élmények itthon” („Make Summer memories in Hungary”) kampány a 2023. május 15. és június 30. közötti időszakra kínál speciális ajánlatokat.

2023/05/16 |
Tovább

Profilok

Ilyen volt: A világ legnépszerűbb dallamának különös története / Hangadó Tóth Árpáddal
2023/05/10   |   1:01

A zenetörténet egyik legismertebb vándordallama Mantovától Izraelig, Svédországtól Erdélyig sokfelé felbukkan. Reneszánsz táncok, gyermekdalok, vallásos himnuszok és jazz standardek kuszaságán át vezet az út, míg teljes egészében ki nem rajzolódik a világ talán legismertebb dallamának különös és meghökkentő, majd' 500 éves története. Tóth Árpád az ország legszórakoztatóbb, és mindenképpen a legbeszédesebb ének-zene tanára, karnagya. Zenei kalandozásai során olyan magával ragadó előadásokon keresztül mutatja be a zenetörténet titkait és kulisszáit, hogy még a legbátortalanabb hallgatók is boldogan énekelnek vele együtt. Decemberben a világ legismertebb dallamának evolúcióját elemezte a közönség hathatós részvételével - nézzetek bele ti is a délelőtt hangulatába ezzel a videóval!

Gadó Gábor Francia Quartet: Orthodoxia / Magyar Zene Háza
2023/04/26   |   08:21

 

Tizenkét év után a Zene Házában adott újra hazai koncertet Gadó Gábor Francia Quartetje! A jazz és a kortárs zene határán mozgó gitáros világszerte ez egyik legelismertebb magyar zenész és zeneszerző, a hazai jazzszíntér nemzetközileg is jelentős rangú előadója. Hosszú szünet után januárban tért vissza meghatározó formációjával, amellyel legnagyobb sikereit aratta, és az európai turné részeként léptek fel ismét hazai színpadon.

Zenebutik, Pulzus, Táncdalfesztivál
2023/03/31   |   10 p

Minden idők legátfogóbb Kádár-kori poptörténeti kiállítása a Magyar Zene Házában szentel egy teret a korabeli médiumoknak is, ehhez pedig kapcsolódik egy Poptörténeti Talkshow, amelyen a tárlat egyik kurátora, Jávorszky Béla Szilárd beszélget Bajnai Zsolttal, a NKA Hangfoglaló Program elindítójával és korábbi vezetőjével.