Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Ilyen volt: Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #1: Ákos – felolvasás és beszélgetés

Ilyen volt: Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #1: Ákos – felolvasás és beszélgetés

2023/08/16 | 6 p

2023. 03. 17.

Ákos 1988 óta tartó pályáján a Bonanza Banzai-jal és szólóban megjelentetett több mint harminc magyar nyelvű albumot, számos angol nyelvű kiadványt, itthon eladott több mint egymillió lemezt, rekordszámban, tízszer töltötte meg a Budapest Sportcsarnokot, és tizenötször állt teltház előtt a Papp László Arénában is. Bemutatni aligha kell, ám ő nemrégiben első önálló novelláskövetével (Ezt nem lehet megúszni, 2021) íróként is bemutatkozott. Ákos a Bonanza Banzai-jal a kiállításban tárgyalt korszak lezárását jelentette, az átmenetet képviselte a kilencvenes évekbe. Novelláskötete ehhez és a rendszerváltozás időszakához több ponton is kapcsolódik. Erről és magáról a korszakról beszélgetett Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával. Pillantsatok bele a beszélgetésbe és felolvasásba, és hallgassátok meg Ákos gondolatait zenei munkásságáról és a kiállításhoz fűződő viszonyáról is!

============================================

A Kiállítás Exkluzív sorozatban legendás előadóink kapcsolódnak személyes elbeszéléseikkel a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz. A beszélgetések az időszaki kiállítótérben zajlanak, ahol vendégeink személyes történeteket, kulisszatitkokat, kevéssé ismert tényeket osztanak meg a korszak kulturális milliőjéről.

Beszélgetőpartnerük Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársa, a kiállítás társkurátora. Tartsatok velünk következő beszélgetéseinken is!

Július 21. péntek 18:15
Vendég: Bródy János Részletek: https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-ir...

Augusztus 18. péntek 18:15
Vendég: Novai Gábor és Várkonyi Mátyás Részletek: https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-ir...

Szeptember 15. péntek 18:15
Vendég: Frenreisz Károly Részletek: https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-ir...

Október 20. péntek 18:15
Vendég: Takáts Tamás Részletek: https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-ir...

November 17. péntek 18:15
Vendég: Vincze Lilla Részletek: https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-ir...