Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Legendás zenészek a Zene Házában VIDEÓ

Legendás zenészek a Zene Házában VIDEÓ

2023/03/17 | 3:22 p

Nekünk írták a dalt! - magyar poptörténeti időszaki kiállítás 2.

Január 22-én nyitott meg a Magyar Zene Háza időszaki tárlata. A Nekünk írták a dalt! című kiállítás interaktív módon mutatja be a magyar popzene hőskorát az 1957-1993 közötti időszakban, rengeteg izgalmas információval ellátva az érdeklődőket a popzenészek lehetőségeiről, turnézásról és lemezkiadásról, korabeli előadóhelyekről és a politika beavatkozásáról az előadóművészetbe.

A kiállításra a megnyitót követően számos, legendás rock- és popzenész látogatott el, akik a tárlat megnézése közben együtt emlegették fel a korszakot, rengeteg személyes történetet megosztva a jelenlevőkkel.

Hallgassátok meg ti is a gondolataikat!

 

A Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki kiállítás a Zene Házához híven izgalmas technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel. A hagyományos kiállítási eszközök mellett az időszaki kiállítótérben fellelhetőek olyan kreatív, interaktív megoldások, melyek játékosan vonják be a látogatókat a felfedezésbe. A 900 négyzetméteren helyet kapó kiállítás 8 tematikus blokkra bontva ad betekintést a korszak mindennapjaiba. A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak legkiemelkedőbb előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

Minden idők legátfogóbb Kádár-kori poptörténeti kiállítása a Magyar Zene Házában az a nagyszabású, élményközpontú tárlat, mely a rendszerváltozás előtti évtizedek popkulturális vonatkozásait igyekszik minél több szempontból megragadni. E sorozatban ismert zenészekkel és zenei szakemberekkel beszélget az időszaki kiállítás szakmai kurátora, Jávorszky Béla Szilárd

2023/02/09 - 2023/10/11