Azonnali hívás
The Magic Track-interjú

The Magic Track-interjú

2022/05/23 | 8 perc

The Magic Track párossal készítettünk miniinterjút Városkapu: Debrecen programsorozatunk dj-estje elé

Szerző: Dömötör Endre

A Magyar Zene Háza debreceni programsorozatának részeként május 26-án, csütörtökön este debreceni, és onnan elszármazott dj-k váltják egymást a pultban, mind a The Magic Track párossal, mind Grabo’skyval készítettünk miniinterjút – lássuk előbb, hogy a diszkós-house-os duó mikkel készül az estére! Miközben kedvenceik egész sorába is beavatják a közönséget.

Mindketten régi motorosok vagytok a debreceni éjszakai életben. Hogyan jellemeznétek a város partiéletét?

Ahogy a partikultúra eltűnt és megjött helyette a pubkultúra – valahogy a 10-es évek eleje óta – kevés olyan hely van, ahol hosszú távon életképes bármi, ami nem mainstream. Persze ha elvonatkoztatunk a „partyzástól”, akkor kisebb helyeken találkozhatsz néha underground stílusok képviselőivel is, de a város nagy hangrendszereihez és tánctereihez ők/mi ritkán férünk hozzá, úgyhogy maradnak a báros, háttérzenés bólogatós esték. Tudjuk, hogy a disco nem túl népszerű a városban, és ezt akkor is tudtuk, amikor elkezdtük a Magic-et, ettől függetlenül ezeket a kisebb estéket is nagyon szeretjük, persze. És ilyenekből is kerekedett már hatalmas buli!

2020-ban produceri minőségben is elindult a The Magic Track, szép sikereket értek el eladási listákon. Mit szerettek a producerkedésben? Mit szerettek a dj-zésben?

A sok kreatív samplinget, illetve azt a pillanatot, amikor életre kel az új track. Sok mindent ki lehet „matekozni” de ez még nem garancia rá, hogy tényleg élni is fog a szám. A DJ-zésben pedig azt, amikor megmutathatunk régi ismeretlen dolgokat, és amikor a mi kedvenceinkre táncol a közönség. És legfőképpen amikor a saját számainkra is.

Mire számíthat a közönség a Városkapu: Debrecen sorozatban ezen a dj-esten tőletek?

Biztosan megpróbáljuk minél több arcunkat megmutatni. A klasszikus disco editeken túl nagyon szeretjük a világzenei mintákból merítő zenéket, úgyhogy biztosan lesz pár afro, ázsiai és latin diszkó is, de ha úgy hozza az este akkor tuti előveszünk néhány house-osabb darabot is.

Kedvenc klasszik disco-trekk: Inner Life ft Jocelyn Brown: Ain't No Mountain High Enough (1981) 

Kedvenc soul/funk: T-Connection: Do What You Wanna Do (Moplen Extended Remix) (1977)

Kedvenc italo disco: Righeira: Vamos a la Playa (1983)

Még gyerekkoromban hallottam először a Zenebutikban. Azóta már sok műfaj felé elkalandoztam, de ez még mindig telitalálat.

Kedvenc nu-disco: Session Victom: Chunky Dip (2021)

Kedvenc klasszik house: Ez könnyű! Természetesen a Da Funk a Daft Punktól (1995)

Kedvenc deep house: Shur-I-Kan & Milton Jackson: Paper Cut (2021)

Kedvenc friss trekk: Vaudafunk: Bomaki (2022)

Egy aktív debreceni dj-producer-páros (The Magic Track), valamint egy Debrecenből elszármazott, egykor a városi underground meghatározó alakjának számító dj (Grabosky) segítségével evezünk a kelet-magyarországi elektronika vizeire ezen az ingyenes szabadtéri programon.

2022/05/26 21:00
Szabadtéri színpad