Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

DJ-k Debrecenből DJ-znek - The Magic Track | Grabosky

Ingyenes
2022/05/26
Csütörtök
21:00 - 23:59
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
DJ-szett

Programsorozat:
DJ
The Magic Track
DJ
Grabosky

DJ-k Debrecenből DJ-znek - The Magic Track | Grabosky

Egy aktív debreceni dj-producer-páros (The Magic Track), valamint egy Debrecenből elszármazott, egykor a városi underground meghatározó alakjának számító dj (Grabo'sky) segítségével evezünk a kelet-magyarországi elektronika vizeire ezen az ingyenes szabadtéri programon.

 

THE MAGIC TRACK

A The Magic Track két megszállott debreceni house és disco rajongó DJ együttműködése. Gio (korábbi művésznevén Giocator) ízlésében jól megfér a sötét drum and bass mellett a klasszikus, 90-es évekbeli underground house éppúgy, mint a soul, a funk és a disco. DRJ pedig már 20 éve pakolja a lemezeket különböző debreceni rádióműsorokban, bárokban, fesztiválokon. Lemeztáskájában a disco és a house mellett mindig van egy-két broken beat, downtempo vagy dub korong. Kettejük együttműködéséből született meg The Magic Track, ahol egyértelműen a house és a disco áll a két DJ ízlésének metszetében. A klasszikus, 70-es évekbeli disco, soul, funk, afro és a világzene hangzását elegyítik vadonatúj underground disco-house, deep house, nu-disco, és indie dance megjelenésekkel. A produceri karrierjük 2020-ban indult néhány kisebb megjelenéssel az And Friends Recordsnál. 2020 végén jelent meg az első önálló EP-jük 'Four Seasons' címmel, saját számaikból eddig 30-nál több megjelenést könyvelhetnek el olyan kiadóknál, mint a Tropical Disco, a Hot Digits, a Masterworks, a Spa in Disco vagy a Furious Mandrill. Kiadványaikkal 2021-ben többször is szerepeltek előkelő helyen a junodownload.com és a traxsource.com eladási listáin. A The Magic Track debreceni klubfellépései mellett már a Campus Fesztiválon, a budapesti Szimplában és a pécsi Made in Pécs Caféban is bizonyított.

 

 

GRABOSKY 

A debreceni származású, jelenleg Budapesten működő dj és producer, Grabosky otthonosan mozog a house, a disco, a hip-hop, a funk, de akár a rock, a 70-es évek elektronikája, a folk és az etno világában is – tulajdonképpen bármiben, ami kellőképpen hipnotikus és menő. DJ karrierje 1997-ben indult, sokáig volt Debrecen akkori kultikus underground művészkocsmája, a Pusikum rezidens lemezlovasa. Több mint egy évtizeddel később, 2011-ben kezdett el saját zenéket készíteni: először kedvenc számaiból készített egyszerű „edit” verziókat, nem sokkal később már komolyabb áthangszerelésekkel kísérletezett. A legkülönbözőbb stílusokban jelentek meg tőle editek: a grunge-szupersztár Pearl Jam, a krautrock-hős Can, a legendás diszkóproducer Cerrone, vagy épp a magyar pop-rock nagy nevei (Katona Klári, V'Moto-Rock, East, Edda, Kimnowak, stb) egyaránt „áldozatul estek” Grabosky újragondolási szenvedélyének. Eközben az editek mellett egyre több saját számot készített, melyek közül négy a 2013-ban megjelent Wurmloch EP-re került fel. Néhány további megjelenés után első nagylemeze 'W' címmel jelent meg 2016-ban, ezt követte az 'I Can't Techno' LP 2018-ban és a 'Silence Is The Answer' LP 2019-ben.

 

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

The Magic Track párossal készítettünk miniinterjút Városkapu: Debrecen programsorozatunk dj-estje elé

The Magic Track párossal készített miniinterjú

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.