world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Visszavarázsolás

Visszavarázsolás

2023/01/31 | 5 perc

Wolfgang Voigt elismert művész, zeneproducer és a kölni Kompakt lemezkiadó és -bolt társalapítója, aki számtalan művésznéven tevékenykedik. A minimál-techno nagy tekintélyű úttörője 25 éve tágítgatja a határokat techno és művészet, minimal és ambient között. Első budapesti fellépése alkalmából beszélgettünk vele.

2023/01/31 | 5 perc
Tovább

Interjúk

A Zene Háza Karácsonyi üvözlete
2022/12/26   |   5:48

Szenteste alkalmából egy különleges videóval készültünk nektek. Horn Márton, dr. Batta András és Szálka Zsuzsanna mesélnek a Zene Háza első évéről: a számtalan örömteli pillanatról, tartalmas együttműködésről és felejthetetlen estéről – amely első év veletek, a látogatóinkkal és követőinkkel válhatott ennyire sikeressé. Az ő szavaikkal kívánunk nektek boldog karácsonyt és meghitt, szeretetteljes ünnepeket!

Nyelvi bravúrok, gondolati játékok
2022/12/26   |   4 p

A WH: Shakespeare marad című, január 6-i koncert előtt Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító tart bevezető előadást, melyben egyebek mellett arról beszél, hogy mit is jelentett a reneszánsz kordivat, és hogy mit érdemes tudnunk Shakespeare szonettjeiről? Az alábbiakban Nádasdy Ádámot a titokzatos WH úrról, a szonettekről és a fordítói kihívásokról is kérdeztük.

Bermuda: Utas és holdvilág – lemezbemutató koncert
2022/12/21   |   2:39 p

A Mórocz Tamás és Urbán Dániel által alkotott, idén tízéves Bermuda az elmúlt évtized egyik legfrissebb hangzású magyar popzenekaraként számos nagy nemzedéki slágerrel írta be magát a hazai zenetörténetbe. A sok évnyi dalonkénti megjelenés után a zenekar most elkészítette első nagylemezét, amely egészen szokatlan módon egy regényalbum lesz.

Salamon Soma: „A tradíció a Magyar Zene Háza arculatának sarokpontja”
2022/10/20   |   7 perc

A Magyar Zene Házában az intézmény sajátos profiljának, beavató-szemléletének megfelelően alakul a tradicionális népzenei programkínálat, amelyről Salamon Soma, népzenei programszerkesztő mesél. Az általa szerkesztett következő esemény október 30-án, vasárnap lesz, a Lajtha László zeneszerző és népzenegyűjtő munkássága előtt tisztelgő Lajtha 130 című program, amelyet megelőz egy kerekasztalbeszélgetés Gyurkó Csillával, Kovács Leventével, Pálóczy Krisztinával, Tessely Zoltánnal és Liber Endrével.