Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Új fellépők, színes műfajkínálat

Új fellépők, színes műfajkínálat

2023/10/27 | 6 p

Lunchtime koncertek a Zene Házában

Novemberben és decemberben is folytatódik a Magyar Zene Háza ebédidős koncertsorozata, sok fiatal tehetséggel és színes műfajkínálattal.

Az elmúlt egy év során immár Magyarországon is – a Zene Házában – meghonosodott a világszerte nagy népszerűségnek örvendő lunchtime koncertek gyakorlata: minden hónap második csütörtökén 12 órás kezdettel fiatal muzsikusok adnak könnyed minikoncerteket az Előadóteremben, amelyekre csupán 1200 Ft-ért válthatnak jegyet az érdeklődők. A zenei élmény mellett pedig egyúttal a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk, hiszen a koncertjeggyel rendelkezők számára az Előadóterem melletti Trilla Bisztróban további 4900 Ft-ért megvásárolható egy különleges, kétfogásos ebédmenü, választható vegetáriánus vagy húsos főétellel. Lunchtime-sorozatunkban eddig minden alkalommal a Zeneakadémia klasszikus zenei tanszékeinek hallgatói léptek fel, 2023 őszétől azonban további intézmények diákjaival és egyéb zenei stílusokkal is bővítjük a repertoárt. November 9-én például a Bartók Konzi jazz-növendékeiből alakult Sharp5 nevű formáció fog fellépni, melynek tagjai Fehér Melissza (szaxofon), Mózes Bence (zongora), Bán Péter (gitár), Csikó Dávid (basszusgitár) és Rigó Gábor (dob), a december 14-i lunchtime koncerten pedig a Szent István Konzi tanulói fogják szolgáltatni a zenét az ebéd mellé. Ők Brahms h-moll klarinétkvintettjéből és Smetana 1. vonósnégyeséből adnak elő részleteket.

Koncertezz ebédidőben!

Ebédelj koncerttel!

A Zene Háza új sorozatában – Lunchtime koncert – ebédidőben élvezhetjük fiatal tehetségek rövid koncertjeit. Ebben a sorozatban a Zeneakadémia hallgatói zenélnek, a 35 perces minikoncertek mellé pedig még az étkezés is belefér az ebédidőbe.

2022/11/24 - 2024/03/14