Azonnali hívás
A nyolcvanas évek undergroundja

A nyolcvanas évek undergroundja

Minden jegy elkelt
2022/03/03
Csütörtök
19:00 - 20:30
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Előadó
Szőnyei Tamás

A nyolcvanas évek undergroundja

Miként dokumentálták a magyar filmek a nyolcvanas évek undergroundját? Erre a kérdésre válaszol előadásával Szőnyei Tamás, zenei-kulturális újságíró.

Az ifjúságot érintő témákról forgató filmesek mindig fogékonyak a friss zenei trendek iránt. Az első magyar beatzenei nagylemezt is a filmnek köszönhettük 1967-ben. A nyolcvanas években számos zenekar lépett rá a főáramtól félreeső utakra. Előttük egyáltalán nem, esetleg csak résnyire vagy éppen hosszú késleltetéssel nyitott ajtót az állami monopóliumban működő hanglemezkiadás. A nem teljesen rugalmatlan kultúrpolitikai viszonyokat illusztráló módon, számukra a film adta meg munkáik rögzítésének lehetőségét, s egyúttal azt is, hogy a klubokat, művelődési házakat megtöltő közönségnél szélesebb rétegekhez is eljuthassanak.

Az előadás védettségi igazolvány bemutatása nélkül is megtekinthető azonban a száj és orr maszkkal történő eltakarása kötelező. Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.
Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 000 Ft
Elmentem a naptárba: