Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Aki hét nyelven beszélt: érdekességek és történetek Kodály Zoltánról

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/02/24
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT - Aki hét nyelven beszélt: érdekességek és történetek Kodály Zoltánról

Kodály Zoltánt illik ismerni. Mit tudunk róla? Amit iskolás éveinkben szinte biztos megtanultunk: zenepedagógus és zeneszerző, nyelvész és népzenekutató. 2022. december 16-án ünnepeltük 140. születésnapját, és gondolatait olvasva ráébredhetünk máig aktuálisak! Kodály társadalmi szerepjátszása közel olyan fontos, mint zeneszerzői pályafutása. Aki ellent mert mondani Rákosinak és túlélte ezt, mindenképpen figyelmet érdemelt. Miért néztek fel rá? Hogyan tudott ilyen hatással lenni az emberekre? Nagy szellemiség volt, óriási tudással, kultúrával és érdekes hobbikkal. Olvasottsága legendás volt, könyvtára szintén. Mai alkalommal a kulisszák mögé nézve Kodály Zoltán, mint ember és talentum kerül a vizsgálódásaink középpontjába. Számos érdekesség derülhet ki róla, új színben feltüntetve őt és hátrahagyott életművét. Kilencedik alkalommal találkozunk, és talán a legindokoltabb a közös éneklés, hiszen a “Legyen a zene mindenkié! “gondolat lényege éppen ebben rejlik, Kodály szerint. Zenehallgatással és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior 

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a széria célja, hogy klubként működjön, és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de persze mindenkit szeretettel várunk egy pohár tea mellett. Immáron kilencedik klubdélutánunkhoz érkeztünk, és a XX. század magyar zenei és közéleti személyisége: Kodály Zoltán lesz a fókuszban. Élete sok olyan fejezetet tartalmaz, ami egy egész estés hollywoodi filmben is jól mutatna, és aki kézbe veszi különböző írásait nagy örömét lelheti jól megfogalmazott, és lényeglátó gondolataiban, amelyek nem csupán zenei témára fókuszálnak, sőt!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.