world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Artist Talk: Fazakas Levente, Kóré Géza, Eötvös Rémusz

Artist Talk: Fazakas Levente, Kóré Géza, Eötvös Rémusz

Ingyenes
2023/02/26
18:30 - 19:00
Koncertterem
Típus:
Koncertbeszélgetés
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
Fazakas Levente
Kóré Géza
Eötvös Rémusz
moderátor
Salamon Soma

Artist Talk: Fazakas Levente, Kóré Géza, Eötvös Rémusz

A Heveder zenekar, Kóré Géza és Eötvös Rémusz koncertjén az erdélyi hagyományos zenei élet nagyon karakteres figurái állnak a színpadra. Életük, előadói pályafutásuk tele van regényes fordulatokkal, anekdotákkal, különleges történetekkel. Székely és székelyföldi cigány életek, sorsok, muzsikával, tánccal átszőve. Kóré Gézával, Eötvös Rémusszal és Fazakas Leventével, a Heveder prímásával Salamon Soma beszélget.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes

Elmentem a naptárba:

Magyar és cigány népzene Székelyszenterzsébettől Őrkőig

Sepsiszentgyörgy Őrkő negyede, az erdélyi magyarajkú cigányság kultúrájának és hagyományos zenéjének sajátos olvasztótégelye. Az őrkői zene és tánc az elmúlt évtizedekben nagy népszerűségre tett szert a táncházmozgalomban világszerte. Őrkőtől nagyjából 120 km-re, Székelykeresztúr mellett fekszik Székelyszenterzsébet. Kóré Géza a térség kiemelkedő tudású prímása, aki egyben az egyik legjobb hangú cigány énekes is Erdélyben. A Magyar Zene Háza színpadán Kóré Géza, és Eötvös Rémusz őrkői énekes a sepsiszentgyörgyi Heveder zenekarral, a Székelyföld emblematikus táncházas bandájával ad közös koncertet.

2023/02/26 19:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.