Azonnali hívás
Beat a hatvanas évek filmjeiben

Beat a hatvanas évek filmjeiben

Előadó: dr. Gelencsér Gábor
Minden jegy elkelt
2022/02/09
Szerda
19:00 - 20:30
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

előadó
dr. Gelencsér Gábor

Beat a hatvanas évek filmjeiben

A magyar beat-történetet bemutató szabadegyetem előadássorozat első állomása, ahol Dr. Gelencsér Gábor filmesztéta vezet minket el a hatvanas évekbe és mutatja be a beat és a kultúrpolitika összefüggéseit.

A hatvanas évek beatmozgalma a filmeseket is megihlette: dokumentum- és játékfilmekben egyaránt megörökítették ennek a társadalmilag és kulturálisan egyaránt izgalmas, új jelenségnek a világát. Bizonyos zenekarok működését - – ellentmondásos kultúrpolitikai megítélésük miatt – - csak a filmszalag őrizhette meg, így ezeknek az alkotásoknak a dokumentumértéke is felbecsülhetetlen. Végül a beatmozgalom szorosan kötődött az 1968 körüli eseményekhez, így e filmek ebben az összefüggésben is vizsgálhatók.

Az előadás védettségi igazolvány bemutatása nélkül is megtekinthető azonban a száj és orr maszkkal történő eltakarása kötelező. Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 000 Ft
Elmentem a naptárba: