Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Beszélgetés - Neumann Balázs és Kolti Helga

Ingyenes
2023/02/11
Szombat
18:45 - 19:10
Koncertterem
Típus:
Koncertbeszélgetés
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
moderátor
Kolti Helga
művész
Neumann Balázs

Beszélgetés - Neumann Balázs és Kolti Helga

A jazz-zongoraművész-zeneszerző-hangszerelő Neumann Balázs által vezetett Neumann Balázs Trió 2022-ben adta ki Szavaknál több című albumát, amelyen magyar költőóriások verseit zenésítette meg. Ráadásul Neumann Balázs nyerte a 2022-es Versünnep fődíját az Éjféli fürdés című Pilinszky János versre komponált darabjával. A koncert előtt a művész Kolti Helgával beszélget az album létrehozásának motivációiról, a vers és zene kapcsolatáról, valamint arról, hogy van-e létjogosultsága, illetve közönsége a műfajnak.

Ingyenes

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Magyar költőóriások verseinek megzenésítése

A jazz-zongoraművész-zeneszerző-hangszerelő Neumann Balázs által vezetett Neumann Balázs Trió 2022-ben adta ki Szavaknál több című albumát, amelyen magyar költőóriások verseit zenésítette meg. Ráadásul Neumann Balázs nyerte a 2022-es Versünnep fődíját az Éjféli fürdés című Pilinszky János versre komponált darabjával. A koncerten természetesen ez a szerzemény is elhangzik, ahogy a Nemes Nagy Ágnes, Tóth Árpád, Juhász Gyula, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, József Attila verseire épülő nagylemez többi dala is, mégpedig a Trió mellett az albumon közreműködő énekesek, zenészek jelenlétével.

2023/02/11 19:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.