Azonnali hívás
Budapest Modern Jazz Collective

Budapest Modern Jazz Collective

Kurátori hétvége – Harcsa Veronika
Minden jegy elkelt
2022/03/20
Vasárnap
18:00 - 19:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

alt szaxofon
Varga Dániel
tenor szaxofon
Mester Dániel
trombita, szárnykürt
Subicz Gábor
harsona
Papp Mátyás
gitár
Fenyvesi Márton
billentyűk
Pozsár Máté
bőgő
Gyányi Marcell
dob
Gyárfás Attila

Budapest Modern Jazz Collective

A március 19-20-i Harcsa Veronika kurátori hétvége vasárnapi első koncertjét a Budapest Modern Jazz Collective adja. A Varga Dániel által létrehozott formáció két szaxofonnal, trombitával, harsonával, valamint a dob-bőgő-gitár-billentyűsökkel áll fel, a nyolcfős zenekar saját kompozícióinak előadása mellett arra vállalkozik, hogy elismert magyar jazz-zenészek klasszikus és kevésbé játszott darabjait újrahangszerelve koncertszínpadokon tartsa.

Varga Dániel által megalapított és vezetett – a fiatal magyar modern jazzközösség válogatott és elismert tagjaiból álló – nyolcfős Budapest Modern Jazz Collective 2021-ben debütált, tehát egészen friss formáció. A kollektíva zenéjében a saját, erre a zenekarra meghangszerelt kompozíciókon kívül nagy szerepet kap az elismert magyar jazz-zenészek darabjainak életben tartása, a BMJC által ehhez a projekthez újrahangszerelt változatok eljátszása. A formációban résztvevő zeneszerzők (Varga Dániel, Subicz Gábor, Ávéd János, Pozsár Máté) saját darabjai szintén a nyolcfős fellásnak megfelelő hangszerelésben szólalnak meg. A projekt célja, hogy a még esetlegesen kevésbé ismert fiatal jazz-előadók, -zeneszerzők és a már idősebb, elismert jazz-zenészek új megszólalásban felelevenített darabjai egymás mellett szólaljanak meg. Így találkozik a régi és az új, a friss és a felfrissített egy műsorban.

A koncertet 17:15-től Harcsa Veronika workshopja előzi meg, amely aznapi koncertjeggyel ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Kinek ajánljuk? A modern jazz kedvelőinek; azoknak, akiknek sokat jelent a hazai jazz öröksége.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba: