Azonnali hívás
Charlie Band

Charlie Band

Minden jegy elkelt
2022/05/22
Vasárnap
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Rock
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Horváth Charlie
basszusgitár
Lattmann Béla
dob
Póta András
gitár
László Attila
szaxofon
Csiszár Péter
zongora
Halász János

Charlie Band

Charlie az az énekes, akinek aztán tényleg nincs szüksége a bemutatásra, több mint öt évtizedes karrierje során műfajokon és korszakokon átívelő nagyszabású életművet teremtett. Amit viszont ma már jellemzően nagy koncerthelyszíneken, arénákban ad elő, több ezer, tízezer rajongója előtt, így a Magyar Zene Házában tartott koncertjének különlegessége, hogy egészen intim közelségből élvezhetjük előadását, legjobb dalait.

Charlie a magyar pop- és rocktörténet egyik legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvós hangszereket, és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekarra lettek, ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott.

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig az általa megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni.

Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel. Megannyi klasszikusa most egy intim térben szólal meg, egészen közelről láthatjuk-hallhatjuk produkcióját.

Kinek ajánljuk? A Charlie-rajongók közül is azoknak, akik az előadás közepén szeretnék érezni magukat.

Ülőhelyek a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az álló koncertjeinken az ülő helyek korlátozott számban elérhetőek, ezek érkezési sorrendben foglalhatók el.

Megértéseteket köszönjük! 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

10 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.