Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Cimbalomszalon: Szabó Dániel és Zimber Ferenc koncertje

Jegyet veszek
2022/06/08
Szerda
19:00 - 20:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
cimbalom
Szabó Dániel
cimbalom
Zimber Ferenc

Cimbalomszalon: Szabó Dániel és Zimber Ferenc koncertje

A két cimbalomművész pályája több ponton is kapcsolódik. A legfontosabb a székesfehérvári származás és természetesen a mester, Petrovits Tamás személye, aki kijelölte számukra az utat, mely a magyar népzene tiszteletén és hiteles előadásán alapul. Mindkét művész a keményvonalas, vagyis a népies műzene stílusjegyeitől mentes, táncos ritmikájú és karakterű népi cimbalomstílus elkötelezettje. Ez a játéktechnika egyedi, pregnáns megszólalásával képes rendet teremteni e bűvös hangszer kusza húrrengetegében.

A magyar és szomszéd népek zenéjéből kiinduló autentikus megszólalás, de egyben a jazz és a kortárs hangok felé való kitekintés és persze a folyamatos improvizáció, mely igazán izgalmassá teszi ezt a kétcimbalmos kamarazenét.

Kinek ajánljuk? A tradicionális zene rajongóinak; a cimbalomzene szerelmeseinek.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: