Azonnali hívás
SOLD-OUT - Csak tiszta forrásból! Néhány érdekesség Bartók Béláról

SOLD-OUT - Csak tiszta forrásból! Néhány érdekesség Bartók Béláról

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/03/24
Péntek
15:00 - 16:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT - Csak tiszta forrásból! Néhány érdekesség Bartók Béláról

Bartók Béla a XX. századi egyetemes zenetörténet meghatározó alakja volt. Magyar szempontból népzenegyűjtőként és kutatóként fantasztikus munkát végzett Kodály Zoltánnal egyetemben. Folklorista szemléletű művei a magyar zeneirodalom gyöngyszemei. Izgalmas életút állt mögötte, és a zárkózott művészember legnagyobb tragédiája, szeretett hazájának elhagyása volt. Nem tudott a háború előszelében Európában maradni, de a honvágy lesújtotta idegen földön. Bartók levelei és írásai, művei mind-mind a hazaszeretetről árulkodnak. Milyen tények állhatnak ezen döntés mögött? Milyen ember volt Bartók Béla? Levelezései, írásai számos érdekességet rejtenek! Ismerkedjünk meg vele közelebbről! Zenehallgatással és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior sorozat 

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Klubdélutánunkon ezúttal a XX. századi magyar zene meghatározó alakja, Bartók Béla lesz a fókuszban. Élete váratlan fordulatokkal volt tele, ezekbe pillantunk bele ezen a délutánon.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

2022/10/14 - 2023/06/02