Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Dés András kurátori koncert: 3 az 1-ben

Osztrák–magyar kijazzelés
Minden jegy elkelt
2022/09/17
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

gitár
Fenyvesi Márton
nagybőgő
Vinicius Ciccone Cajado
dob
Lukas Koenig
ének
Harcsa Veronika
szaxofon
Ávéd János
cselló
Clemens Sainitzer
zongora
David Six
szaxofon
Bacsó Kristóf
cimbalom
Lukács Miklós
nagybőgő
Beate Wiesinger
dob
Herbert Pirker

Dés András kurátori koncert: 3 az 1-ben

A Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik egy hétvégi programsorozat keretében bemutatják egy hozzájuk közel álló zenei világ aktuális állását. A harmadik ilyen hétvégén, szeptember 17-18-án Dés András a házigazda, aki egy osztrák-magyar közös hétvégét rendez és vendégeivel egyszeri műsort kínál, nemzetközi együttműködőkkel és olyan formációkkal, amelyek eddig még sehol nem szerepeltek egy színpadon. Az első napon az osztrák és a magyar jazzélet középnemzedékének kiemelkedő zenészei játszanak együtt három, kifejezetten erre az estére létrejövő együttesben, először.

Az osztrák-magyar kulturális párbeszéd a hasonlóságoknak köszönhetően könnyen talál közös viszonyítási pontokat, ugyanakkor a különbözőségeknek köszönhetően könnyen új inspirációforrássá is válhat a két fél számára. A jazz műfaja a nyitottságra épít és olyan, mint a szivacs, minden szembejövő hatást magáévá tesz. Ennek ellenére a bécsi és a budapesti jazzélet között a mai napig nem jött létre valódi párbeszéd, ami – a két város elképesztően erős és karakteres jazzvilágát ismerve – komoly mulasztás. Dés András ezt az elmaradást szeretné pótolni azzal a koncerttel, amelyet kurátori hétvégéjének első estéjén rendeznek a Zene Házában. Mivel a magyar ütőhangszeres lassan 4 éve az osztrák fővárosban él, és nap mint nap bosszantotta, hogy az általa megismert jobbnál-jobb bécsi, illetve már jól ismert budapesti zenész barátai mit sem tudnak egymásról, úgy döntött, hogy kihasználja a Zene Háza által nyújtott lehetőséget és összehoz néhányat a kedvenc zenészei közül, abban bízva, hogy ez az este az első lépése lehet hosszútávú, gyümölcsöző együttműködéseknek. Az osztrák és a magyar jazzélet középgenerációjának kiemelkedő zenészei játszanak együtt három, kifejezetten erre az estére létrejövő együttesben először, de reméljük nem utoljára.

 

A három formáció összeállítása:

1. zenekar: Fenyvesi Márton - gitár, Vinicius Ciccone Cajado - nagybőgő, Lukas Koenig - dob

2. zenekar: Harcsa Veronika - ének, Ávéd János - szaxofon, Clemens Sainitzer - cselló, David Six - zongora

3. zenekar: Bacsó Kristóf - szaxofon, Lukács Miklós - cimbalom, Beate Wiesinger - nagybőgő, Herbert Pirker – dob

Partnerek

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3500 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.