world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Duna Művészegyüttes: Kis magyar táncrajz – Rendhagyó néprajzi óra

Duna Művészegyüttes: Kis magyar táncrajz – Rendhagyó néprajzi óra

Zene a művészetben, művészet a zenében
Jegyet veszek
2023/01/14
10:30 - 12:00
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

tánc
Duna Művészegyüttes
zenekar
Göncöl Zenekar
narrátor
Sikentáncz Szilveszter
szerkesztő
Sikentáncz Szilveszter
rendező
Juhász Zsolt

Duna Művészegyüttes: Kis magyar táncrajz – Rendhagyó néprajzi óra

A gyermekek, fiatalok sokoldalú nevelésében, képességeik fejlesztésében elengedhetetlen a népi kultúra értékeinek megismerése, továbbá a népi játékok, a néptánc fejleszti a gyermekek mozgáskultúráját, testtudatát, identitását, szociális érzékenységét. A Duna Művészegyüttes interaktív óra keretében bemutatja számos Kárpát-medencei tájegység táncát és tánctípusát (többek között: verbunk, csárdás, ugrós táncok, karikázó…) Megismerkedhetnek a gyerekek az adott néprajzi tájegységek viseleteivel, jellemző dallamaival és hangszereivel. Sőt, az előadás után rövid táncház keretében maguk is kipróbálhatják, mit is jelentenek ezek a táncok, mit is jelent a néptánc, ha művelik.

 

Zene a művészetben, művészet a zenében 

 

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, cirkusz, rajz, színház, vers és tánc hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A különleges előadásokat követően pedig nemcsak a zenében lesz lehetőség elmélyülni, hanem ezekben a nagyszerű művészeti ágakban is. Várunk tehát mindenkit, aki szeret alkotni, és szívesen kötne maga is örök barátságot a művészetekkel!

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

Jegyet veszek

Jegyárak

2 200 Ft

A jegyár tartalmazza a koncertbelépőt, valamint az azt követő táncház díját is.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, színház, vers és pantomim hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A hogyanról annyit elárulunk, hogy főleg rengeteg röhögés közepette. Szóval, aki szórakozva szeret új dolgokat megismerni, annak mindenképp érdemes erre a sorozatra jegyet váltania!

Javasolt korosztály: 5 éves kortól

2022/09/10 - 2023/06/10

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.