Azonnali hívás
DuoCorde
Ingyenes
2022/06/03
21:00 - 22:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
gitár
Szűcs Renáta
gitár
Szeghy Eszter

DuoCorde

Szűcs Renáta és Szeghy Eszter DuoCorde nevű gitárduója 2017-ben kezdte meg működését, a győri Széchenyi István Egyetemen végzett előadóművészek már az egyetemi évek alatt is számtalan koncertet adtak. Repertoárjuk azóta is folyamatosan bővül eredeti gitárduóra írt művekkel és saját átiratokkal – reneszánsztól a kortárs zenéig. Első lemezük 2021-ben jelent meg Prelude címmel, illetve ők a szerzői a Gitározzunk együtt! című oktatóvideó-sorozatnak, melyet 2020-ban adtak közre. Céljuk, hogy olyan különleges darabokat szólaltassanak meg két gitáron, amelyeket a közönség ritkán hallhat.

Szeghy Eszter nyolcévesen kezdett el gitározni, a győri Széchenyi István Egyetemen végzett 2018-ban előadóművész szakon, majd 2020-ban zenetanár-gitártanár szakon is. Szűcs Renáta hétévesen kezdett el gitározni, 2010-ben felvették a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba, 2016-ban kezdte meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán, a DuoCorde egy év múlva indult.

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán Prelude című 2021-es albumuk anyagából játszanak a helyszínhez illő más átiratokkal együtt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik könnyed nyáresti zenét szeretnének hallani.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.