Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Egy órában egy élet: Zorán

Juhász Előd beszélget meghívott művész vendégével
Minden jegy elkelt
2022/11/25
Péntek
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

házigazda
Juhász Előd
vendég
Zorán

Egy órában egy élet: Zorán

Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk. A második alkalommal Zorán lesz a vendég.

Juhász Előd Aranyalbum beszélgetéssorozatában ezúttal Zorán a beszélgetőpartner. Sztevanovity Zorán évtizedek óta a hazai zenei élet sztárja. Kossuth-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal, és számtalan más kitüntetéssel jutalmazott népszerű művész. Az ilyen évtizedeken átívelő töretlen karrier sohasem a véletlen műve. Zorán is arról ismert, hogy mindent – koncertet, szereplést, lemezfelvételt – a legnagyobb komolysággal, odaadással valósít meg. Ugyanakkor ő az a remek adottságokkal, felkészültséggel és a hivatás töretlen szeretetével megáldott művész, aki mindig kész a megújulásra, az új dalok befogadására. Ezt a töretlen hitet és odaadást megérzi a közönség, ezért várja mindig az új idők új dalait is tőle, és ugyancsak e szakma legnagyobbjaitól, állandó alkotótársaitól, testvéröccsétől, Dusántól és a tőlük elválaszthatatlan Presser Gábortól.

Juhász Előd zenetörténész, a Zeneakadémia zenetudományi szakát elvégezve több mint hat évtizede a zene átadásának, népszerűsítésének szenteli életét. Rádióban, televízióban, írásaiban a hazai zeneélet színes óriás-színpada jelenik meg, ahol nincsenek műfajkorlátok. Ifjú művészek felfedezéseivel, piros betűs események lajstromozásával, a zeneátadás – általa kedvelt kifejezéssel, a zenehídépítés – megannyi módjával szolgálja zeneéletünket. Mégpedig azzal a töretlen örömmel, hogy megoszthatja a sok szép élményt, melyet hosszú pályája során kapott. Így közös lehet az örömünk, hogy ilyen sok zenei és nemcsak zenei tehetség országában élünk.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba:

Zorán-interjú

Zorán a magyar popzene egyik legjelentősebb előadója, akinek dalait generációk éneklik, ha épp úgy van, több mint tízezren, egy hatalmas arénában. Ezúttal – szeptember 22-én – azonban egy olyan helyzetben láthatja-hallhatja a közönség, amilyenben manapság már aligha. A Magyar Zene Háza koncertterme ugyanis intim közegnek, szokatlan közelségnek számít esetében.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.