Azonnali hívás
ELMARAD - Eric Tanguy (FR) – szerzői est

ELMARAD - Eric Tanguy (FR) – szerzői est

Szerzők? Jelen! #4
elmarad
2023/02/23
Csütörtök
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
hegedű, hegedű, brácsa, cselló
Roman Quartet
zongora
Kiss Péter
Zeneszerző: Eric Tanguy
Quartet
Zeneszerző: Eric Tanguy
Szóló hegedű szonáta
Zeneszerző: Eric Tanguy
Zongoraötös
Zeneszerző: Eric Tanguy
Cselló-zongora szonáta

ELMARAD - Eric Tanguy (FR) – szerzői est

Sajnálattal közöljük, hogy a koncert lemondásra került. Az online vásárolt jegyeket a vásárláskor használt bankkártyára automatikusan visszautaljuk. A helyszínen vásárolt jegyekkel kapcsolatban, kérjük írjanak a jegy@zenehaza.com email-címre. Megértésüket köszönjük.

Napjaink egyik leggyakrabban játszott francia zeneszerzőjének kamaradarabjait ismerheti meg a közönség a Szerzők? Jelen! sorozat újabb koncertjén. Éric Tanguy Debussy és Ravel harmóniavilágát tágítja tovább; zenéjét titokzatos líraiság köde lengi be, de a széles dallamívek mellett rövid motívumok ismételgetésétől, illetve az erőteljes gesztusoktól és fokozásoktól sem riad vissza. Képzeletgazdag, játékos és érzékien áramló zenéje gondosan kimunkált nyelvet és többnyire szigorú formai struktúrákat takar.

A caeni születésű Éric Tanguy számos elismerést tudhat magáénak, elnyerte például az Artisjus francia megfelelője, a SACEM életműdíját. Meghívásai egymást érik: volt a római Francia Akadémia, a finn Kone Alapítvány, a Tanglewood zenei központ, a besançoni nemzetközi zenei fesztivál és a Prussia Cove-i kamarazenei fesztivál rezidens zeneszerzője, mesterkurzusokon pedig világszerte szívesen látják professzorként. Több mint száz kompozíciója között szólóhangszerre írt darabok, kamara- és versenyművek, kórusművek és szimfóniák egyaránt szerepelnek, amelyeket napjaink legkiválóbb karmesterei, szólistái és zenekarai adtak elő Esa-Pekka Salonentől Seiji Ozawán át Michel Plasson-ig, Msztyiszlav Rosztropovicstól Pusker Júlián át Emmanuel Pahud-ig, vagy éppen az Ensemble Intercontemporaintől a Skót Kamarazenekaron át a Los Angeles-i Filharmonikusokig. A kortárs szerzői esteket felvonultató sorozat címéhez híven Tanguy valóban jelen lesz a koncerten, és az elhangzó kamaradarabok között mesél a művekről, illetve az alkotás folyamatáról.

elmarad

Jegyárak

2 900 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.