Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Észak csillaga: Edvard Grieg mesés dallamai

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/05/12
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

TELTHÁZ - Észak csillaga: Edvard Grieg mesés dallamai

Edvard Grieg a “Norvég zene csillagaként” emlegetett zongoraművész és zeneszerző nem szokványos zenei karriert tudhatott maga mögött. Viszontagságos kezdetek után elnyerte Henrik Ibsen és Liszt Ferenc barátságát és elismerését is. Beutazta Európát és soha nem lett hűtlen “Norvégia szelleméhez” - ahogy ő fogalmazott. Művei kedveltek, a-moll zongoraversenye a világ 10 legnépszerűbbje között van, Peer Gynt szvitjének minden tétele klasszikus zenei sláger. A mai klubdélutánunkon néhány érdes történetet tudhatunk meg Griegről, gyönyörű dallamokkal fűszerezve! Irodalom, történelem és zene. Mindez együtt élvezhető az interaktív előadáson, ahol a foglalkozás folyamán közös zenélés és kvízjáték segíti a témában való elmélyülést. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior sorozat 

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Ezen a délutánon ismét a romantika korába kalandozunk, és Skandinávia híres szülöttje, Edvard Grieg életére és műveire pillantunk rá. Az “Észak csillagának” is nevezett művész dallamai népszerűek és ismertek, bár sokan nem tudják ki is a szerzőjük! Érdekes és fordulatos életutat tudhatott maga mögött, ismerkedjünk meg vele közelebbről!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14