Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ez aztán állati!

Ifjúsági koncert a Magyar Rádió Zenei Együttesei szervezésében
Regisztráció betelt
2023/02/01
Szerda
11:30 - 12:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Ifjúsági/családi

Jegytípus:
ülő
vezényel
Kovács János
Közreműködik
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Zeneszerző: Respighi
The Birds (Gli Uccelli)
Zeneszerző: Saint-Säens
Az állatok farsangja

Ez aztán állati!

A regisztrációs létszám betelt mindkét Ez aztán állati programra. 

Az állatok sajátos karaktere, hangja, mozgása, a lényükhöz kapcsolódó mondák, mesék, vagy épp egy-egy allegorikus-szimbolikus asszociáció évszázadok óta témát adtak és adnak ma is a zeneszerzőknek. Saint-Saëns maskarás felvonulása, Az állatok farsangja örök kedvenc, nem csak maga a ciklus, de egy-egy tétele is a klasszikus zeneirodalom örökzöldje. A 20. században alkotó olasz Ottorino Respighi a madarak és a régi zene nagy rajongója volt, a Gli Uccelli (A madarak) című szvitjében mindkét szenvedélyének hódolhatott, hiszen olyan 17-18. századi műveket dolgozott fel, melyben a komponisták – például Pasquini vagy Rameau – a maguk korának stiláris eszközeivel ragadták meg egy-egy madárfajta valamilyen jellegzetes tulajdonságát. 

 

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! 

Regisztrálni lehet az info@radiomusic.hu email címen.

Az előadás megtekintését 8 éves kor alatt nem ajánljuk.

Regisztráció betelt

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.