Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Frenk lemezbemutató

Minden jegy elkelt
2022/12/10
Szombat
19:30 - 21:15
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
álló
ének, gitár
Frenk
basszusgitár
Giret Gábor
gitár
Vastag Gábor
dob
Bátor Bence
billentyűs hangszerek
Vízvárdi András

Frenk lemezbemutató

Frenk a hazai zenei élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Szinte minden hangszeren játszik, lemezein ő maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock’n’roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, lágyak, melankólikusak, vadak, erőtől feszülőek. Hetedik nagylemezét a Zene Házában mutatja be.

A Torma Gábor néven született, és a Hiperkarma dobosaként ismertté vált Frenk az együttes első leállása után kezdett el foglalkozni szólóprodukciójával. 2006-ban jelent meg bemutatkozó albuma Szívzörejek címmel, mely ugyan a klasszikus értelemben vett dalszerző-előadó lemez, de a pesti éjszakáról szóló artpopos dalok ki is emelték abból a közegből az anyagot. Ahogyan a további alkotásait is, amelyeken szinte mindig minden hangszert egymaga játszik fel és amelyeken idővel egyre több funkos elem is feltűnt, a színvonal pedig soha nem ereszkedett meg.

Jóllehet Frenk elsősorban szólókarrierjére koncentrál, emellett rendszeresen látható színpadon a Budapest Bár fellépésein, illetve több kreatív zenei formációnak is tagja, többek között a Tom Waits tiszteletére létrehozott Braindogs-ban dobol, énekel, zongorázik, gitározik. Az elmúlt években két magyar nyelvű albummal (Magyar Pszicho - 2017, Tudom kivagyok - 2020) és egy angol nyelvű feldolgozáslemezzel (Songs For Jelena - 2015) jelentkezett – ez utóbbi zsáner, mások dalait a maga képére formálni, mindig is jól állt neki. Frenk sajátos stílusa – rock’n’roll-popsanzon a nagyvárosi éjszakák füstös lokáljaiban, funkkal, new wave-vel megtoldva – természetesen koncertjein is visszaköszön. Legújabb, Abszolút szabadon című, az év második felében megjelenő hetedik stúdiólemezének bemutatóját a Magyar Zene Házában tartja, elismert zenésztársakkal a hangszeres posztokon.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 000 Ft
Elmentem a naptárba:

Frenk interjú

Frenk a november 6-án megjelent hetedik nagylemezét (Abszolút szabadon) mutatja be a Zene Házában. Mint azt interjúkban elmesélte, meglepő album készült, és ennek megvannak az alapos okai.

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.