Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Hrutka Róbert - Grecsó Krisztián: Ajtók

Zenés-irodalmi kórusmű
Minden jegy elkelt
2022/06/10
Péntek
17:30 - 19:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Crossover

Programsorozat:
gitár, ének
Grecsó Krisztián
gitár, ének
Hrutka Róbert
cselló
Ölveti Mátyás
ének
Lautitia Kóruscsalád, karnagy: Nemes József
dob
Molnár Mátyás
basszusgitár
Fehérvári Attila

Hrutka Róbert - Grecsó Krisztián: Ajtók

A Magyar Zene Háza magyar városok zenei életét bemutató Városkapu-sorozatának első vendége, egyben házigazdája: Debrecen. Ezen az esten a zenés-irodalmi kórusmű szerepel a programban, amelyet Grecsó Krisztián írt, Hrutka Róbert írta a zenéjét és Ölveti Mátyás hangszerelte, az említettek mellett fő előadója a Lautitia Kóruscsalád.

A művészeti sokszínűség új keresztmetszetében találkozik egymással Hrutka Róbert zenéje és Grecsó Krisztián dalszövegei és prózája. A szerzők új oldalukról mutatkoznak be itt, a Lautitia Kóruscsaládnak írt hangszeres kórusművük egy egész estés műfaji fúzió, egyfajta oratórium, ami új távlatokat nyit; dalok, montázsok és prózák lélekemelő találkozása. Az Ajtók kórussal zengő dalai és történetei az énkeresésről, önmagunk megismeréséről szólnak. Feltárulnak egymás után a lélek nehéz kapui, és kiderül: titkaink vannak magunk előtt. A vágyaink, a múltunk, és néha még az érzéseinket, álmainkat is elzárjuk magunk elől.

 

Az est alkotói

Hrutka Róbert: zeneszerző, zenei rendező
Grecsó Krisztián: író, dalszövegíró
Ölveti Mátyás: hangszerelő

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.