Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Injury Reserve (USA) | Body Meat (USA)

Jegyet veszek
2022/11/25
Péntek
20:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
Injury Reserve
mc
Ritchie with a T
producer
Parker Corey

Injury Reserve (USA) | Body Meat (USA)

A 2021-es év talán legszokatlanabb, de egyben egyik legünnepeltebb lemezét az Injury Reserve készítette. Egy hiphop-trió, amely addig is bőven eltért a fősodortól, ezzel pedig lényegében új zsánert alkotott, a poszt-rapet. És közben elvesztette egyik mc-jét – ezen a turnén a megmaradt két tag (a másik mc, Ritchie with a T és a producer, Parker Corey) Stepa J. Groggs halálát is megpróbálja feldolgozni. Előremutató, szavakkal megfoghatatlanul összetett zene és katartikus előadás várható.

Az Injury Reserve sztorija szokványosan indult, bár nem épp egy hiphop-központban, az arizonai Phoenixben. Demók, a jazz-rap 2010-es évekbeli update-elése, szolid helyi sikerek. A trió (Ritchie with a T, Stepa J. Groggs mc-k és Parker Corey producer) saját hangjára két olyan mixtape-pel talált, amelyeket egy fogászati rendelőben rögzített, és amelyek erre a címeikkel is rájátszanak (Live from the Dentist Office - 2015, Floss - 2016). A már komoly underground figyelmet kiváltott kiváló anyagokat nagykiadós szerződés követte, a cím nélküli 2019-es hivatalos debütálást pedig világkörüli turné, amelynek egyik svéd állomásán egy improvizált dj-szett során a már így is kellően absztrakt hiphopjukat kilőtték az avantgárd felé, és ez az irány lett a meghatározó a következő lemezhez. A By the Time I Get To Phoenix című anyag 2020 nyarára nagyjából készen volt, amikor váratlanul elhunyt Groggs. A végül 2021 őszén kiadott album nagyon is méltó módon emlékezik meg az egykori társról, és úgy általában tökéletesen adja vissza hangulatában a bolygó jelenlegi állapotát, ezt a lezárásokkal, forrongásokkal, változásokkal teli, kihívásokkal küzdő, sokszor sötét, de humor nélkül élhetetlen világot. Egy olyan lemez ez, amelyen minden zenei határ elmosódik, amin elképesztően előremutató zene szól és amin a megragadhatatlan produceri munka tökéletes egységet képez a szövegelésekkel. Az anyag fogadtatása ennek megfelelő: a legnagyobb közösségi zenerajongó oldalon, a Rate Your Music-on a közösség 2021 harmadik legjobb albumának tartja az Injury Reserve-kiadványt, amely az év végi kritikusi listákon is gyakori szereplő az élmezőnyben. A lemez turnéja egyúttal kísérlet arra is, hogy a megmaradt két tag képes-e folytatni hosszabb távon is egykori társuk nélkül.

Az estet Body Meat fellépése nyitja, az amerikai előadó sokféle elektronikus zenei műfajjal játszó, szintiket és széles tárházú effekteket mixelő glitch popot játszik. 

Kinek ajánljuk? Az újító szellemű hiphop-kedvelőinek; úgy általában az avantgárd popzene rajongóinak; azoknak, akik a rapre egy mindig megújuló műfajként tekintenek.
 

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Pénteken, november 25-én, Injury Reserve-koncert a Zene Házában! Ez önmagában elég indok, hogy a Városligetben kulturálódjunk, de mondunk még másik hármat – hogy meggyőzzünk, és később ne verd a fejed a falba, hogy erről miért maradtál le?!

 

Nincs ülőhely a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen az álló koncerten ülő helyek nem lesznek.

Megértéseteket köszönjük!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.