Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
3 ok, amiért kihagyhatatlan az Injury Reserve és Body Meat pénteki koncertje!

3 ok, amiért kihagyhatatlan az Injury Reserve és Body Meat pénteki koncertje!

2022/11/23 | 2 p

Pénteken, november 25-én, Injury Reserve-koncert a Zene Házában! Ez önmagában elég indok, hogy a Városligetben kulturálódjunk, de mondunk még másik hármat – hogy meggyőzzünk, és később ne verd a fejed a falba, hogy erről miért maradtál le?!

Gyere el, mert:

1.

Az Injury Reserve az elmúlt évtized egyik legforradalmibb hiphop-produkciója, mixtape-jeiket, albumaikat egyre inkább olyan zene jellemzi, ami új utakat tör a műfajban, amit korábban senki mástól nem hallhattunk, és ami akár katartikus módon is hathat – miközben úgy kísérleti, hogy teljesen közérthető is. A zenekar által megtett utat szemléltesse három videó.

A 2016-os Oh Shit!!! még a hardcore hiphop és a trap határin járt:

 

A 2019-es Jailbreak The Tesla már inkább az indusztriális, glitches oldaláról közelíti a rapet:

 

A 2021-es csúcslemezt pedig már a legtöbb kritikus a poszt-rapes jelzővel illette, abszolút a jövőbe mutató zene ez, amit hallani kell:

 

2.

Mert az est másik fellépője, az Injury legutóbbi lemezén is producerkedő, de saját neve alatt jegyzett zenéivel is figyelemreméltó Body Meatet szintén látni kell, garantáltan sokat fogunk még hallani a sokféle elektronikus zenei műfajjal játszó, szintiket és széles tárházú effekteket mixelő glitch popos előadóról:

 

3.

Mert a trióból az előző lemez elkészítése közben – az egyik mc, Groggs váratlan halála miatt – duó lett, így a világjárvány miatti bezárkózás, és további halálesetek okán amúgy is az elmúlásról szóló anyag végképp katartikus korong lett a gyászról, a veszteség érzéseivel való küzdelemről, és ez élőben is minden bizonnyal nagy erővel fog megszólalni:

 

 

nyitókép: Giovanni Reda/Pitchfork

A 2021-es év talán legszokatlanabb, de egyben egyik legünnepeltebb lemezét az Injury Reserve készítette. Egy hiphop-trió, amely addig is bőven eltért a fősodortól, ezzel pedig lényegében új zsánert alkotott, a poszt-rapet. És közben elvesztette egyik mc-jét – ezen a turnén a megmaradt két tag (a másik mc, Ritchie with a T és a producer, Parker Corey) Stepa J. Groggs halálát is megpróbálja feldolgozni. Előremutató, szavakkal megfoghatatlanul összetett zene és katartikus előadás várható.

2022/11/25 20:00
Koncertterem