Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Jambus és Kopanica

Beszélgetés az aszimmetrikus balkáni tánczenei ritmusokról és az időmértékes versformákról
Ingyenes
2022/10/01
Szombat
18:00 - 19:00
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Koncertbeszélgetés
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Sebő Ferenc
moderátor
Csörsz Rumen István

Jambus és Kopanica

A Balkán táncainak aszimmetrikus lüktetése és az időmértékes, antik versformák ritmikája néha zavarbaejtő hasonlóságot mutat egymással. Vajon véletlen egybeesésről, vagy a folklór által megőrzött ókori örökségről van szó? A kérdésre a választ talán nem kaphatjuk meg, de a két jelenség vizsgálata már gondolatkísérletnek is izgalmas. A Sebő Ferenc Kurátori hétvége szombat esti koncertjét megelőző beszélgetésben Sebő Ferenc mellett Csörsz Rumen István irodalomtörténész, zenész vesz részt.

Ingyenes

Jegyárak

Elmentem a naptárba:

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.