Azonnali hívás
Jónás Vera Experiment – Belső Tenger

Jónás Vera Experiment – Belső Tenger

Énekes-dalszerzők #9
Minden jegy elkelt
2022/12/02
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
JÓNÁS VERA EXPERIMENT
ének, gitár
Jónás Vera
billentyű, vokál
Várnai Szilvia
gitár
Bécsy Bence
dob, vokál
Mihalik Ábel
basszusgitár
Szerető Dániel
-------------
VENDÉG FELLÉPŐK
trombita
Subicz Gábor
szaxofon
Ülkei Dávid
cimbalom
Farkas Mihály
cselló
Kántor Balázs
hegedű
Gazda Bence
-------------
A koncert zenei rendezője:
Subicz Gábor

Jónás Vera Experiment – Belső Tenger

A Jónás Vera Experiment Belső Tenger estje a zenekar és a közönség közös belső utazása a dalok és a zene mélyére a Magyar Zene Házában. A folyamatosan új utakat kereső, friss megközelítésekkel és hangzásokkal kísérletező énekesnő és zenekara a zenéjükre jellemző sokszólamúságot, és sokrétűséget ezúttal egyedi hangszereléssel nyitja ki. A műsor az idén megjelent HOLD című nagylemez legjobb dalai mellett a korai, kísérletezőbb időszak felvételeiből áll össze.

Jónás Vera a 2010-es évek egyik legjelentősebb hazai dalszerző-előadója és Experiment nevű zenekarával a korszak egyik kulcsformációja. A Fonogram- és Artisjus-díjas Jónás Vera a London Centre of Contemporary Music Schoolban végzett 2012-ben. Beválogatták az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által támogatott OneBeat programba, részt vett egy kéthetes workshopon Floridában, majd turnéztak az Egyesült Államok keleti partvidékén. Budapest és London közötti ingázást követően Budapesten állapodott meg, és 2011-ben megalapította a Jónás Vera Experimentet, amellyel kiadott két nagylemezt (GAME, Tiger Now!), egy remixlemezt (Remixed), egy koncert kislemezt (Tiger, Live!) és egy EP-t (WANTED) – a Soharóza kórussal közösen pedig 2021 decemberében A nyolcas sáv címmel egy meselemezt is. A zenekar legutóbbi kiadványa 2022. áprilisában érkezett, a HOLD című album képezi a Belső Tenger című koncertesemény alapját a Zene Házában. Az est nem szokványos hangszereléssel kínál könnyen befogadható zenét.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft
Elmentem a naptárba:

Jónás Vera koncertje előtt a Superar Gyermekkórus hívja színes repertoárján keresztül egy izgalmas utazásra a közönséget, megmutatva a kórus egyedi szellemiségét és a zene összekötő erejét. A Superar program elsősorban olyan gyermekeknek kínál ingyenes kórus- és zenekari foglalkozásokat, akik szociális környezetük miatt jellemzően nem jutnak jó minőségű (zene)oktatáshoz. 
 

2022/12/02 19:20
Előcsarnok

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.