world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Kokopelli Jazz Matiné

Kokopelli Jazz Matiné

Zene világai a Zene Házában
Jegyet veszek
2023/04/01
10:30 - 12:00
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Koncert
Zenepedagógia
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
fuvola, szoprán szaxofon, moderálás
Vörösné Strausz Eszter
ének
Vörös Nikolett
alt szaxofon
Bazsinka Mihály
harsona
Varga Nóra
zongora
Vörös László
bőgő
Bögöthy Ádám
dob
Cseh Balázs

Kokopelli Jazz Matiné

A Kokopelli Jazz Matiné az országban egyedülálló módon koncertezik a gyerekeknek: műsorukban a jazz zene mellett soksok játékot, feladatot és érdekes zenei dolgokat is hallhatunk. Érkezik majd hozzájuk a két plüss báb jóbarát, Bolyhocska és Csiripcsőr, akik mindenféle kalandba keverednek. Mindezt nagyon színes és mozgalmas zenékkel és dalokkal. Jazz Matiné, melynek keretében a héttagú jazz zenekar óvodás és kisiskolás gyerekeknek ad interaktív, játékos koncerteket. Céljuk, hogy saját szerzeményeiket és szövegeiket előadva a jazz segítségével életben tartsák a gyerekek rögtönzőkészségét, s az improvizációk által előmozdítsák a kreatív problémamegoldás kialakulását és mindennapi alkalmazását. A két műsorvezető (Eszter és Niki) játékokkal, bábokkal és izgalmas feladatokkal kötik le a gyerekek figyelmét, akik így a koncert alatt végig kapcsolatban maradnak a zenekarral.

Hazai viszonylatban egyedülálló formáció a Kokopelli Jazz Matiné, melynek keretében a Strausz Eszter, Vörös Niki és Vörös László alapította héttagú jazz zenekar óvodás és kisiskolás gyerekeknek ad interaktív, játékos koncerteket. Céljuk, hogy saját szerzeményeiket és szövegeiket előadva a jazz segítségével életben tartsák a gyerekek rögtönzőkészségét, s az improvizációk által előmozdítsák a kreatív problémamegoldás kialakulását és mindennapi alkalmazását. A két műsorvezető (Eszter és Niki) játékokkal, bábokkal és izgalmas feladatokkal kötik le a gyerekek figyelmét, akik így a koncert alatt végig kapcsolatban maradnak a zenekarral. A szerzemények mai kor gyermekeihez igazodó szövegezése, a folyamatos interakció és a számos kellék használata révén a gyerekeket észrevétlenül öleli körbe a jazz telített harmóniavilága, változatos ritmusképletekkel, pezsgő instrumentális improvizációs részekkel, a jazztörténet híresebb átirataival és a fúvós szekció változatos szólóival. Az előadás részei a zene megértését segítő, rövid hangszerbemutatók is, amelyek a zenélés élményét megfoghatóbbá, érthetőbbé teszik. A szerzemények mai kor gyermekeihez igazodó szövegezése, a folyamatos interakció és a számos kellék használata révén a gyerekeket észrevétlenül öleli körbe a jazz telített harmóniavilága, változatos ritmusképletekkel, pezsgő instrumentális improvizációs részekkel, a jazztörténet híresebb átirataival és a fúvós szekció változatos szólóival. Az előadás részei a zene megértését segítő, rövid hangszerbemutatók is, amelyek a zenélés élményét megfoghatóbbá, érthetőbbé teszik.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Sorozatunk koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni. Klasszikus, jazz és könnyűzene egyaránt megtalálható ebben a sorozatban, így aki végig látogatja alkalmainkat, hamar beláthatja, a zene valóban ezerarcú. Ráadásul a koncerteket követően az előadók segítségével lehetőség nyílik a koncerten szerepet játszó hangszereket is megismerni, közelebbről szemügyre venni. Úgyhogy bátran állítjuk, zenei utazáson soha nem volt még olyan könnyű részt venni, mint ennek a sorozatnak a részeseként.  

Program 

10:30 Koncert 
11:45 Foglalkozás

Javasolt korosztály: 5 éves kortól 

2022/10/01 - 2023/06/03

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.