Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Marina Satti

Énekes-dalszerzők #3
Jegyet veszek
2022/05/07
Szombat
20:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
ének
Marina Satti
vokál
Eleni Papadimitriou
vokál
Erasmia Markidi
bagpipe, kaval, clarinett
Konstantinos Fortsas
dob
Sotirios Ntouvas

Marina Satti

A görög Marina Satti tradicionális zenei elemekkel játszik, azokat építi be az emberi hangnak, kórusoknak nagy szerepet szánó, modern popzenéjébe. Az évek óta komoly tehetségnek tartott énekes-dalszerző-producer mostanra már nemcsak forrón tippelt befutójelölt, de többtízmilliós nézettségű videóival több is, mint ígéret. Satti 2021-ben megjelent elektronikus-artpopos dalaival 2022-ben érkező első nagylemezét harangozta be, első magyarországi koncertjét pedig május 7-én tartja a Magyar Zene Házában.

A krétai anyától és szudáni apától Athénben született, de Krétán nevelkedett Marina Satti gyerekkorát a zene és a kulturálisan sokszínű háttér határozta meg. Utóbbi tulajdonképpen máig igaz dalaira, hiszen a neves bostoni zeneiskolában, a Berklee-n modern dalszerzésből diplomázott producer-énekes főképp görög, de mellé arab és balkáni tradicionális zenét ötvöz elektronikus alapokkal, artisztikus popzenei megközelítésekkel. Mindezt úgy, hogy hangsúlyos a kórusok iránti szenvedélye, amit dalaiba is átcsatornáz. Satti szólómunkái mellett éppen ezért két kórusnak is alapítója, művészeti vezetője – a fonés-t 2016-ban alapította és a világ polifonikus dalkincsét éneklik, a 2018-ban indított chόrεs pedig egy terebélyes, 150-nél is több énekesből álló női kar. Ezek mellett az építészettel, színházzal, jazz-zel is flörtölő énekes eddig csak szórványosan jelentkezett saját dalokkal, azok viszont mindig nagy figyelmet váltottak ki: a kisázsiai zenei hagyományokat feldolgozó 2016-os Koupes és az epiruszi tradicionális zenét beépítő 2017-es Mantissa egyaránt soktízmilliós nézettséggel bír. Legújabb szerzeményeivel Satti a 2022-ben érkező, YENNA című első szólólemezét harangozta be, a PALI című dal a görög populáris zenei hagyomány, a laiki modernizált változata. A születés, szellemi újjászületés témája köré írt nagylemez az élet körforgását, ritmusát világítja meg, a magyar közönség pedig az eddigi legjobb pillanatában kaphatja el a nemzetközi figyelemmel övezett előadót.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nyitottak az autentikus és a populáris zene találkozására; akik értékelik Rosalía, Lido Pimienta vagy éppen Lina_Raul Refree modern tradicionalitását; bárkinek, akit foglalkoztat a görög kultúra.

Jegyet veszek

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Marina Satti interjú

Marina Satti Kréta szigetén nőtt fel, anyja görög, apja szudáni. Tradicionális zenei elemekkel játszik, azokat építi be az emberi hangnak, kórusoknak nagy szerepet szánó, modern popzenéjébe.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.