Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - MÁV Szimfonikus Zenekar: Tavaszváró koncert

Zene világai a Zene Házában
Minden jegy elkelt
2023/03/04
Szombat
10:30 - 11:45
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Klasszikus/Kortárs


Jegytípus:
ülő
műsorvezető, fuvolista
Székely Edit
A MÁV Szimfonikus Zenekar művészei

SOLD-OUT - MÁV Szimfonikus Zenekar: Tavaszváró koncert

A MÁV Szimfonikus Zenekar óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló Tavaszváró koncertjén az évszakot köszöntő művekből válogatunk, hiszen sok zeneszerzőt megihletett a madárdal és az ébredő természet üzenete. Vetítéssel, közös zenei játékokkal, gyermekdalokkal, mondókák megidézésével tesszük szórakoztatóbbá a programot, és az alábbi műsorral hívjuk a tavaszt:

Vivaldi: Tavasz
Mendelssohn: Tavaszi dal
Vivaldi: Pacsirta Fuvolaverseny - 1. tétel
Saint-Saëns: Kakukk
Haydn: Gyermekszimfónia – 1. tétel
Strauss: Tavaszi hangok

A hangverseny után a gyerekek közelebbről is szemügyre vehetik a hangversenyen szereplő hangszereket, és zenészeink örömmel válaszolnak a kérdéseikre. A matiné koncertet Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti.

Fotók: Steirer Máté

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Sorozatunk koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni. Klasszikus, jazz és könnyűzene egyaránt megtalálható ebben a sorozatban, így aki végig látogatja alkalmainkat, hamar beláthatja, a zene valóban ezerarcú. Úgyhogy bátran állítjuk, zenei utazáson soha nem volt még olyan könnyű részt venni, mint ennek a sorozatnak a részeseként.  

Javasolt korosztály: 5 éves kortól 

2022/10/01 - 2024/05/11

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.