Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Mazaher - (EGY) workshop

Jegyek és regisztráció
2023/04/12
Szerda
18:30 - 19:30
Előadóterem
Típus:
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Interaktív


Jegytípus:
ülő

Mazaher - (EGY) workshop

A koncertet megelőzően 18.30-tól a Magyar Zene Háza Előadótermében az együttes hangszeres workshopot tart, melyen a részvétel a koncertre váltott jeggyel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztráció április 12-én 12.00 órakor zárul le.

A koncert a Bartók Tavasz keretében Hangvetővel és a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyek és regisztráció

Jegyárak

3 500 Ft - 5 500 Ft
Elmentem a naptárba:

Bartók Tavasz

Az Egyiptomból érkező Mazaher együttesben a zar szellemiségéhez illően a nőké a főszerep: Um Sameh, Um Hassan és Nour El Sabah a műfaj utolsó egyiptomi előadói közé tartoznak. Az ősi, több évszázados hagyománnyal rendelkező zar olyan rituális zene, mely segíti a lélek megtisztulását, megbékülését, de az ördögűzésben is fontos szerepet játszik. Úgy tartják, a zar kelet-afrikai eredetű, és bár leginkább Egyiptomban virágzott, maga a rituális gyakorlat egészen az Arab-félszigetig és Perzsiáig ismert volt. A Mazaher együttes nemcsak a szertartás zenéjét, hanem magát a rituálét is megjeleníti, a Budapest Ritmo nyitóestje tehát nemcsak a koncertsorozat alaphangját adja meg, de lelkileg-szellemileg is ráhangol a különleges élmények befogadására. Vétek lenne kihagyni.

2023/04/12 20:00
Koncertterem