world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Mazaher (EGY) | Tariqa

Mazaher (EGY) | Tariqa

Bartók Tavasz
Jegyet veszek
2023/04/12
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene


Jegytípus:
ülő

Mazaher (EGY) | Tariqa

Az Egyiptomból érkező Mazaher együttesben a zar szellemiségéhez illően a nőké a főszerep: Um Sameh, Um Hassan és Nour El Sabah a műfaj utolsó előadói közé tartoznak. Az ősi, több évszázados hagyománnyal rendelkező zar olyan rituális zene, mely segíti a lélek megtisztulását, megbékülését, így számos szertartásban játszik fontos szerepet.

Az együttes – koncertjüket megelőzően – hangszeres workshopot tart, melyen a részvétel a koncertre váltott jeggyel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a Bartók Tavasz honlapján lehet megtenni.

A regisztráció április 12-én 12.00 órakor zárul le.

 

Műsor

 

A Budapest Ritmo nyitókoncertje

20:00 Tariqa
21:00 Mazaher

A koncert a Bartók Tavasz keretében Hangvetővel és a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft - 5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: