Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Mazaher (EGY) | Tariqa

Bartók Tavasz
Minden jegy elkelt
2023/04/12
Szerda
20:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene


Jegytípus:
ülő

TELTHÁZ - Mazaher (EGY) | Tariqa

Az Egyiptomból érkező Mazaher együttesben a zar szellemiségéhez illően a nőké a főszerep: Um Sameh, Um Hassan és Nour El Sabah a műfaj utolsó előadói közé tartoznak. Az ősi, több évszázados hagyománnyal rendelkező zar olyan rituális zene, mely segíti a lélek megtisztulását, megbékülését, így számos szertartásban játszik fontos szerepet.

Úgy tartják, a zar kelet-afrikai eredetű, és bár leginkább Egyiptomban virágzott, maga a rituális gyakorlat egészen az Arab-félszigetig és Perzsiáig ismert volt. A Mazaher együttes nemcsak a szertartás zenéjét, hanem magát a rituálét is megjeleníti, a Budapest Ritmo nyitókoncertje tehát nemcsak a programsorozat alaphangját adja meg, de lelkileg-szellemileg is ráhangol a különleges élmények befogadására. Nem kevésbé szakrális dimenziókba emel az estet nyitó, Saïd Tichiti által alapított Tariqa is, mely Marokkóból hozza el az ősi transzzenei formát, „a világ legrégebbi, 4000 éves rock’n’rolljának” nevezett gnawát. Vétek lenne kihagyni.

A koncertet megelőzően 18.30-tól a Magyar Zene Háza Előadótermében a Mazaher együttes hangszeres workshopot tart, melyen a részvétel a koncertre váltott jeggyel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a Bartók Tavasz honlapján lehet megtenni.

A regisztráció április 12-én 12.00 órakor zárul le.
 

Műsor

A Budapest Ritmo nyitókoncertje

20:00 Tariqa
21:00 Mazaher

A koncert a Bartók Tavasz keretében Hangvetővel és a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Dinamikus ársáv: 3500–5500 HUF

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft - 5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Bartók Tavasz

A koncertet megelőzően 18.30-tól a Magyar Zene Háza Előadótermében az együttes hangszeres workshopot tart, melyen a részvétel a koncertre váltott jeggyel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció április 12-én 12.00 órakor zárul le. A koncert a Bartók Tavasz keretében Hangvetővel és a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg. 

2023/04/12 18:30
Előadóterem