Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Muzsikusok kávéháza: Tomhán Gyula Ferenc és zenekara

Muzsikusok Kávéháza #8
Minden jegy elkelt
2023/09/12
Kedd
19:00 - 21:00
Kávézó
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

TELTHÁZ - Muzsikusok kávéháza: Tomhán Gyula Ferenc és zenekara

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal Tomhán Gyula Ferenc és zenekara idézi a kávéházi muzsikálást. A sorozat szerkesztője Éri Márton népzenész, kultúrantropológus.

Az 1986-os születésű Tomhán Gyula Ferenc híres zenészcsaládba született, több generációra visszamenőleg muzsikusok alkotják a famíliát. 'Nem volt kérdés számomra, hogy zenész leszek, már fiatalon a híres Rajó zenekarba nyertem felvételt, ahol egészen hamar gyerekprímás lettem, ami óriási élmény volt számomra, hiszen rengetegszer állhattam színpadon nagyzenekart vezetve.' Tanárai tehetséget láttak benne, így a Tóth Aladár Zeneiskolában folytatta tanulmányait klasszikus zenei irányba. De a hagyományos cigányzene is megmaradt az életében, ezzel párhuzamosan a Gellért Szállóban volt tanuló Bura Kovács Andor prímás mellett. Ezután a Bartók Béla Konzervatóriumban tanult hegedű-brácsa szakon, majd prímásként folytatta, sokan mások mellett Bangó Margitot, Madarász Katalint és Bokor Jánost kísérve. 2019-ben ő lett a balatonfüredi Anna-bál prímásversenyének első helyezettje. 'Célom a magyar kultúra hiresbítése és a magyar kávéházi cigányzene fenntartása, ápolása idehaza és külföldön is.'

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.

2022/10/26 - 2024/05/14