Azonnali hívás
Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #2: Wahorn András

Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #2: Wahorn András

Jegyet veszek
2023/04/21
Péntek
18:15 - 21:00
Időszaki kiállítótér
Típus:
Különleges programjaink
Koncertbeszélgetés
Programsorozat
Műfaj:
Pop
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
szaxofon
Wahorn András
gitár
Kopasz Tamás

Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #2: Wahorn András

Wahorn András képzőművész-zenész – tágabban: multiinstrumentalista, multimédia művész, filmrendező – zenészi minőségében a Bizottság zenekarral lett a nyolcvanas évekbeli magyar undergound egyik meghatározó figurája. Az A.E. Bizottság néven két korszakos lemezt (Kalandra fel!! - 1983, Jégkrémbalett - 1984) megjelentető zenekar vezetője szaxofonon és billentyűs hangszereken játszott. Wahorn András tehát az avantgárd, az underground kultúra felől kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a minikoncert-sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik.

Wahorn a Bizottsággal a kiállításban tárgyalt korszak utolsó évtizedét kapta el, a nyolcvanas évek átmeneti időszakának volt az egyik jelentős alakja. Erről és persze az adott időszakról fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával – és persze zenélni is fog az est során. Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással.

Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés és zene 19:30-tól kezdődik.

Jegyet veszek

Jegyárak

5 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Kiállítás Exkluzív sorozatban legendás előadóink elbeszéléseikkel fognak kapcsolódni a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz. Az esemény az időszaki kiállítótérben zajlik.

2023/03/17 - 2023/06/16