Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Nilüfer Yanya (UK) | Flanger Kids

Minden jegy elkelt
2022/10/23
Vasárnap
19:30 - 21:45
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Énekes-dalszerző
NILÜFER YANYA:
ének, gitár
Nilüfer
szaxofon, szintetizátor, ének
Jazzi
nagybőgő
Beth
dob
Ellis
---------------------------------------------
FLANGER KIDS:
ének
Szczuka Panka
gitár, sampler
Gyarmati Fanny
basszusgitár, basszusszintetizátor
Sárosi Áron
dob
Telek Attila

Nilüfer Yanya (UK) | Flanger Kids

A Selected Sounds és a Magyar Zene Háza bemutatja: Nilüfer Yanya-koncert. Az angol dalszerző-énekes-gitáros, Nilüfer Yanya az elmúlt évek egyik legfelkapottabb előadója. Sokszínű zenéjének az indie- és art-rock az alapja, de dalaiban elektronikus zenei megoldásokkal, jazzes poppal, soulos r&b-vel is flörtöl. Eklektikus debütlemeze a 2019-es év egyik nagy meglepetése volt, amit idei albumával hasonlóan magas színvonalon folytatott. A PAINLESS című 2022-es anyag európai turnéjának részeként először játszik Magyarországon, Budapesten, a Magyar Zene Házában is fellép - az esten hazai oldalról láthatjuk-hallhatjuk még a Flanger Kids-et is.

A török-ír-barbadosi gyökerekkel rendelkező Nilüfer Yanya nem korlátozza magát szigorú műfajkeretek közé, de Miss Universe című, három évvel ezelőtti első nagylemeze még így is rendkívül kaleidoszkópikusnak nevezhető. Sokszínű, szabályokat nem követő dalai karakteresen az övéi. Az egész-ség témaköre köré szőtt – az egészség- és wellness-ipart gúnyosan megközelítő – első lemezével gyorsan nagy rajongótábort toborzott maga köré – mind a közönség, mind a kritikusok köreiből. The xx, Mitski, Sharon Van Etten turnétársaként tovább növelte népszerűségét, majd korai EP-i után 2020-ban is ezzel a rövidebb formátummal jelentkezett. A Feeling Lucky? három dala után pedig idén jött a PAINLESS című második nagylemez. A képzőművész szülők gyermeke ezúttal az érzelmi sebezhetőséget helyezte dalai középpontjába. Az organikusabban megszülető lemezanyag egységesebb felvételekből áll össze, az alterockos hatások hiphopos és drum and basses ihletéssel párosulnak, a szerzemények pedig nyíltan, őszintén villantanak fel széles érzelmi spektrumot. Nilüfer Yanya a nemzetközi popzenei élvonal egyik kurrens előadója, legjobb formájában csíphetjük el – mondhatni: kihagyhatatlan a koncertje.

Az este első felében az élőben négyfőssé bővülő Flanger Kids nevű magyar duó (Szczuka Panka és Gyarmati Fanny) lép fel. A vokális elektronikát sokféleképp elővezető páros zenéjében az eklektika szintén megjelenő elem: szintipop, jazzes megoldások, lofi grúvok jellemzik a megszólalást.

 

MŰSOR

 

19:30 - 20:10 Flanger Kids
20:35 - 21:45 Nilüfer Yanya

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Nilüfer Yanya interjú

A 27 éves Nilüfer Yanya az elmúlt évek egyik legizgalmasabb felfedezettje.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.