Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Noémo – Szívverés EP-bemutató

Minden jegy elkelt
2022/10/07
Péntek
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének, gitár
Takács Noémi
ének, citera, gitár
Tóth Eszter
ének, gitár, mandolin
Fenyvesi Márton
basszusgitár
Gyányi Marcell
ének, ütőhangszerek
Szabó Dániel Ferenc

Noémo – Szívverés EP-bemutató

A 2012-ben feltűnt, majd az előző évtized második felében egyre aktívabbá vált Takács Noémi ‘Noémo’ zenekarával 2021-ben jelentkezett legutóbb négy új dallal (Nem értem még EP). Ezt követi majd ősszel érkező újabb EP-je, és ennek lesz a lemezbemutatója a Magyar Zene Házában. A felvidéki származású énekes-dalszerző érzékeny, lírai hangvételű, legújabb magyar nyelvű dalai az emberi lét lényegéről szólnak.

Olyan, mintha az idővonalon valahol középen állnék, mögöttem megjelenik a múlt, előttem pedig kirajzolódik a jövő. A dalszerzés számomra ebben az időtlen térben zajlik” – mondja dalairól Takács Noémi ‘Noémo’.

A szerelemről, a vágyakozásról, az öregedésről vagy akár a halálról szóló szerzeményekben Noémo éteri hangja beteríti a teret, dalain keresztül a lélek mélyére merül – teszi mindezt némi öniróniával, humorral. A Noémo név egyúttal zenekarát is jelöli, amelynek ősszel érkező új lemezét Fenyvesi Márton gitáros producerelte, rögzítette és keverte, és akit ezen a koncerten vendégként hallhat a közönség. Takács Noémi az Emil.RuleZ Gyere át! című lemezén tűnt fel először, számos alkalommal volt vendége a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, tagja volt a Budapest Voices-nek, de ismerős lehet a BülBüls énekeseként is, amely formációval A Dal című műsorban szerzett országos ismertséget. A Noémo zenekarként 2014-ben indult, 2018-ban pedig teljes mértékben megújult. A Levegőt! című dallal immár Noémóként ismét szerepelt A Dalban. 2019-ben megjelent a zenekar Nem értem még című kislemeze, melynek címadó dala Joni Mitchell Both Sides Now című szerzeményének átirata – ehhez személyesen a szerző járult hozzá. 2021-ben a Hableány hajó áldozatainak emlékére íródott azonos című dal látott napvilágot, amely A Dalban a Top 20-ban végzett.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.