Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ramazuri - Napfonat

A Zene, A-tól Z-ig, babáktól a felnőttekig, koncerttől a műhelyekig
Jegyet veszek
2022/04/30
Szombat
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Programsorozat
Különleges programjaink
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

ének
Farkas Krisztina
ének
Szalay Heni
ének
Szarka Anita
ének
Tóth Eszter
ének
Tóth Orsi

Ramazuri - Napfonat

Ramazuri

A Ramazuri egy havonta jelentkező programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások az ovisoknak, előképzettséget nem igénylő workshopok a család legnyitottabb tagjainak, és persze koncert az egész családnak! Minden alkalom más műfaj, más téma jegyében zajlik, így érdemes lesz vissza-visszatérni!

Április 30.: Hangszerünk az ének!
Május 21.: Hangszerünk a dob!
Tarts velünk 4 hetente a Ramazuri délelőttjeinken! Mozogj, zenélj, alkoss, énekelj együtt velünk!

Hangszerünk az ének! A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának harmadik alkalma az ének körül forog! Meghívott vendégeink e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat.

 

A Napfonat

A Napfonat különleges színfoltja a hazai zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. Zenéjük egyediségét adja, hogy az énekhangok összefonódása mellett fontos szerep jut az ütős hangszereknek.

A Ramazuri sorozat harmadik koncertjeként a közönség bevonásával azt kívánják megmutatni, milyen kevés eszközzel is lehetséges zenét létrehozni, micsoda ereje van az emberi hangnak és milyen ősi, zsigeri érzések mozdulnak meg az emberben, amikor ilyen zene csendül föl. A lányok az elmúlt évek alatt meghódították a magyar világzenei színpadokat: több soron meghívott vendégei, illetve előzenekara voltak Palya Beának, bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé, 2021 szeptemberében Sena Dagadu-val léptek fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa zárómiséje előtt, illetve a Szent István Bazilikában. Idén a népszer műsor, A Dal kedvelt, sőt döntős zenekarává váltak!

 

PROGRAM

10:30 Napfonat (Koncertterem)

11:45 Rubik Ernő: TÉRIDŐ JAM (Előadóterem) 6 éves kortól

11:45 Kerekes Enikő & Bisztricsány Linda: Tündérfátyol Zeneszó (Zenepedagógia terem I., 203) 3 éves kortól 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft

JEGYINFO:
Kombinált jegy (egy koncert + egy workshop): 2.500 Ft - A kedvezmény automatikusan élesedik, amikor a kétféle jegy bekerül a kosárba.

Elmentem a naptárba: