Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

#6 Rockfilmklub – Városbújócska (1985)

válogatás a magyar filmtörténet zenei vonatkozású alkotásaiból. Vendég: Huszár András
Jegyet veszek
2022/10/25
Kedd
18:00 - 21:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Könyvtári esemény
Programsorozat
Műfaj:
Rock
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Jávorszky Béla Szilárd
előadó
Huszár András

#6 Rockfilmklub – Városbújócska (1985)

Az egykori két jóbarát, János (Másik János) és Tamás (Dörner György) egykor ugyanabban zenekarban játszottak, aztán az élet közbeszólt. De épp igyekeznek újra megtalálni a közös hangot. Poptörténeti szempontból azonban ennél fontosabb, hogy Sós Mária filmjében az eredetileg Másik kísérőzenekarát játszó, tetszhalott állapotban lévő underground rockzenekar, az Európa Kiadó a forgatás során újra önmagára talált, és folytatta. Ráadásul a Városbújócska zenéje kazettán is kiadták, ami így voltaképpen az első hivatalos Európa Kiadó megjelenés.

A kortárs magyar film és a (rock)zene gyakorlatilag a hatvanas évek vége óta érintkezik egymással. Hol intenzívebben, hol lazábban, de lényegében elválaszthatatlanul. A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja második évadjában négy olyan alkotást – A Koncert (1981, rendező: Koltay Gábor), Városbújócska (1985, Sós Mária), Cha-Cha-Cha (1981, Kovácsi János), Moziklip (1987, Tímár Péter) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában. A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba: