Azonnali hívás
Rutkai Bori Banda: Furfang Farsang

Rutkai Bori Banda: Furfang Farsang

Zene világai a Zene Házában
Jegyet veszek
2023/01/21
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Koncert
Programsorozat
Családi
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

ének
Rutkai Bori
zongora
Darvas Kristóf
szaxofon, fuvola
Nemes Janó
basszusgitár
Szerető Dániel
dob
Németh Csaba
táncpedagógus
Hevér Zsófia

Rutkai Bori Banda: Furfang Farsang

Manófalvi körtáncok perdülnek, a Rizibizi Diszkó 'tucc-tucc' hangja csalogat, az Űrcsűrben pedig nem csak csűrdöngölnek, hanem sokkal inkább űrdöngölnek, és szó szerint csápolnak a varázslatos földönkívüliek. De hogyan jutunk el és fel ilyen messzire? Sárkányjárgányon, szárnyas Picikliken, a kukutyini szélsebes csigák hátán vagy Űr Lajos űrjajóján szállítja a zene és a zenekar a kedves utasokat. Bori horgolt bábjaival és mozivászon méretben kivetített festményeivel színesíti a koncertet, megidézve a Citrom Cirkusz társulatát vagy a Mesevár csillogó báltermeit.

És hogy milyen jelmezben jöjjön a közönség? Természetesen saját készítésű maskarákban!

Nincs is annál jobb, mint mikor saját kézzel varázsolunk vicces jelmezt magunknak. Nem is kell hozzá sok minden, csak egy kis furfang! Régi ruhákból, nagymama kalapjából, nagypapa nyakkendőjéből is készülhet pompás jelmez. Aput, anyut is vonjátok be a barkácsolásba, sőt őket is felcicomázhatjátok, így együtt táncolhattok a vidám, bulis zenékre. Sőt, a koncert után sincs vége a bulinak! Az ovisok Borival, a kisiskolások Csabával, a nagyobbak Janóval és Danival vehetnek részt külön zenei foglalkozáson!

 

1. Hang-játék-tér
Zenei foglalkozás óvodásoknak

Játékos, vicces hangokat “készítünk” a szánkkal. Például állathangok vagy halandzsa segítségével. A hangokhoz mozdulatokat kapcsolunk. Vajon milyen mese alakul belőlünk? Lehet, hogy benépesítjük a dzsungelt, de lehet, hogy Űrdöngölőkké válva létrehozunk egy saját kis univerzumot.

Foglalkozásvezető: Rutkai Bori, az Abba zenekar cateringese, dalszerző, énekes, kreatív alkotó
Közreműködik: Hevér Zsófia

 

2. Zenéljünk együtt!
Zenei foglalkozás kisiskolásoknak 

Kíváncsi vagy, milyen szólamokból, -elemekből épül fel egy dal, és szeretnél együtt zenélni másokkal? Az ütőhangszerek sokaságával fogunk egy zenekart alapítani. Találkozhatsz dallamokat játszó harangjátékkal, behangolt dobokkal és többféle ritmushangszerrel. Zenei előképzettség nem szükséges, egymásra figyelést és egy pici koncentrációt igényel a foglalkozás.

Foglalkozásvezető: Németh Csaba, a Rutkai Bori Banda dobos, ütőhangszerese és zenepedagógus

 

3. Hát akkor ismételjünk!
Zenei foglalkozás nagyobbaknak

'Az ismétlés módszerével szinte tudományos pontossággal lehet elõidézni rajongók eksztatikus elragadtatottságát. A zenei motívumok ismétlése a közös vonás a gyermekdaloktól a varázsló szertartásokig, a gospeltõl a technóig. (...) Biztonságosan lehet úszni a zene hullámain, hagyni, hogy az ár felkapjon és magával sodorjon. Ha azután az ismétlés egyben fokozás is (és ez nem lehet másként, különben minden unalomba fullad), akkor a hallgató odaadása, eksztázisa is mind mélyebbé és mélyebbé válik.' - Zenei Enciklopédia Szeretek vonaton utazni. A kerekek csattogása, ahogy a sínek illesztésénél zökkennek egyet, olyan ritmust hoznak létre, amely arra késztet, hogy egyből basszust is énekeljek rá. És ha az is megvan, jöhet a többi hangszer, a gitár vagy a zongora, aztán az ének, a szöveg. Ma már nem kellenek drága hangrögzítő és hangvágó berendezések ahhoz, hogy egy hangot vagy zenei motívumot ismételtetve groove-okat, szekvenciákat, többszólamú zenét, énekeket hozzunk létre - akár a saját szobánkban. Foglalkozásunk keretében egy egyszerű, a piacon található egyik legolcsóbb loop station pedállal hozunk létre közösen ritmusokat, groove-okat, hangmintákat. Ezeket ismételve pedig akármilyen zene megszülethet. Akár még egy Rutkai Bori Banda-szám is.

Foglalkozásvezető: Nemes Janó, a Rutkai Bori Banda szaxofonosa, és fuvolása, és zenepedagógus
Közreműködik: Szerető Dániel, a Rutkai Bori Banda basszusgitárosa

 

Program 

10:30 Koncert 
11:45 Foglalkozás

 

A jegyár tartalmazza a koncertbelépőt, valamint az azt követő, szabadon választható foglalkozás díját is.

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

Jegyet veszek

Jegyárak

2 400 Ft

A jegyár tartalmazza a koncertbelépőt, valamint az azt követő, szabadon választható foglalkozás díját is.

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Zene világai a Zene Házában koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni. Klasszikus, világ- és népzene, jazz és tánczene egyaránt megtalálható ebben a négy alkalmas sorozatban; aki végig látogatja, hamar beláthatja, a zene valóban ezerarcú. Ráadásul a koncerteket követően az előadók segítségével olyan foglalkozásokon is részt vehet az egész család, ahol jobban megismerheti nemcsak a koncert zenéjét, hanem az arra jellemző műfaj jellemzőit is! Úgyhogy bátran állítjuk, zenei utazáson soha nem volt még olyan könnyű részt venni, mint ennek a sorozatnak a részeseként.

Program 

10:30 Koncert 
11:45 Foglalkozás

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

2022/10/01 - 2023/01/21

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.