Azonnali hívás
Saint-Saëns: Állatok farsangja és Paul Patterson–Roald Dahl: Piroska (és a farkas)

Saint-Saëns: Állatok farsangja és Paul Patterson–Roald Dahl: Piroska (és a farkas)

Zene a művészetben, művészet a zenében
Minden jegy elkelt
2022/11/12
10:30 - 12:15
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Programsorozat
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Kabóca Bábszínház:
rendező
Kolozsi Angéla
látvány
Csóka Eszter
szereplők
Benkő Zsuzsanna, Miller Patrik
Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető és vezényel
Kováts Péter
Zeneszerző: Saint-Saëns
Állatok farsangja
Zeneszerző: Paul Patterson - Roald Dahl
Piroska (és a farkas)

Saint-Saëns: Állatok farsangja és Paul Patterson–Roald Dahl: Piroska (és a farkas)

Zene a művészetben, művészet a zenében zenepedagógiai és Város a Házban – Veszprém várost vendégül látó sorozataink közös metszetében megvalósuló családi program. A Kabóca Bábszínház és a Mendelssohn Kamarazenekar babaszínházi előadásában a tárgyak 'farsangolnak' Saint-Saëns zenéjére. Tyúkok, kakasok, máskor vízi állatok vagy vadlovak, csigák bukkannak fel a színpadon, miközben egy bolondos oroszlán és egy nyúl próbál eligazodni az állatokká váló tárgyak, kesztyűk, kendők, zoknik világában. Roald Dahl hátborzongatóan kísérteties világában is unikum a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló Piroska (és a farkas) története, az ő szemüvegén keresztül, Paul Patterson lenyűgöző ötletességgel megírt zenéjével, a zenekar zenészeinek stilizált „színészi” játékával, a közönség bevonásával...

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 200 Ft

A jegyár tartalmazza a koncertbelépőt, valamint az azt követő foglalkozás díját is.

Elmentem a naptárba:

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni a rajz, színház, vers és tánc hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A különleges előadásokat követően pedig nemcsak a zenében lesz lehetőség elmélyülni, hanem ezekben a nagyszerű művészeti ágakban is. Várunk tehát mindenkit, aki szeret alkotni, és szívesen kötne maga is örök barátságot a művészetekkel!

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

2022/09/10 - 2023/03/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.