Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Sőnfeld Mátyás: XiloFun - a Zenetársas

A Showcase Fesztivál különdíjas programja - egy különleges zenei társasjáték
Minden jegy elkelt
2023/11/11
Szombat
11:30 - 12:30
Popkulturális klubkönyvtár
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek 6+
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
foglalkozásvezető
Sőnfeld Mátyás

Sőnfeld Mátyás: XiloFun - a Zenetársas

A XiloFun egy olyan zenés társasjáték, mely ötvözi a népdalok világát a gyógypedagógiában ismert színeskottával, és a modern társasjátékok technikájával – mindezt szórakoztató, könnyen befogadható módon. Aki a dallamokat lejátssza, pár színen és formán keresztül megtapasztalhatja, valójában milyen egyszerű kottát olvasni és zenét létrehozni, a hallgató-versenyző játékosok pedig átélhetik a reflexjátékok sebességélményét. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy a hangszer, a kotta – és közös kincsünk: a népdal – lehet játékos és élményszerű, a program pedig felhívja a figyelmet a remélhetőleg hamarosan létrejövő társasjátékra, mely még rengeteg zenei ötletet, innovációt és élményt rejt magában. Az eseményre 3-5 fős családokat, illetve csapatokat várunk, akik egy-egy asztalnál foglalnak helyet. A jegyár egy darab 3-5 fős csapat részvételét biztosítja.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

8 000 Ft

A megváltott jegy egy 3-5 fős család/csapat részvételét biztosítja, akik 1-1 asztalnál kapnak helyet.
A jegyár a 3-5 fős csapat egészére vonatkozik.

Elmentem a naptárba:

Játsszunk zenét! - szól a Magyar Zene Háza zenepedagógiai módszerének szlogenje, melynek szellemében az intézmény az előadóművészet és a zenepedagógia közös mezsgyéjére nagy hangsúlyt fektet. A meghirdetett Showcase célja is ez, az intézmény küldetéséhez kapcsolódó ismeretterjesztő és élménypedagógiai programok létrehozása, illetve azok bemutatása. Ennek érdekében négy kategóriában hirdetett felhívást, amire több, mint 100 programterv érkezett az egész országból. Ezeket két fordulóban bírálta el a hazai kulturális szektor meghatározó szakembereiből álló zsűri. A legjobbnak bizonyuló projekttervek megvalósulását a Zene Háza mentorprogram keretében is támogatta és a november 10-11-én megvalósuló Fesztivál keretén belül be is mutatja. Mindemelett konferenciát is hirdet, ami a zeneközvetítés lehetséges új útjairól elmélkedik, részben külföldi előadók, részben hazai szakemberek segítségével.

Az eseményekre napijegy és az egyes programokra szóló jegy egyaránt váltható. A pénteki napijeggyel az összes program látogatható, a szombati napijegy november 11-én 13:30 órától minden programra érvényes. A november 11-i délelőtti családi programokra a napijegy nem érvényes. 

2023/11/10 - 2023/11/11