Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SHOWCASE VERSENYZŐK

 

Ismerd meg a Zene Háza Showcase legizgalmasabb produkciót, nézd meg a bemutatkozó videókat, és szavazz a kedvencedre! 12 előadóművész közül csak egy nyerheti el a Zene Háza közönségdíját, te kire szavazol? 

November 10-11-én igazi programdömping a Zene Házában! Ha tetszettek a bemutatkozó videók, nézd meg élőben is kedvenc produkcióid!

Alpár Balázs – Több, mint filmzene 
- a felnőtt ismeretterjesztő kategória győztes programja – Alpár Balázs zeneszerző és sound designer programjának célja, hogy segítse a filmes zenei és hang-élmények tudatosabb befogadását, bemutassa a zenei karakterfejlesztés gyakorlatát és a filmzene sokszínű funkcióit.

A klasszikus zenei kvartett mutatja be családi koncert kategóriába nevezett programtervét.

Aviso Quartet - A zene útja Hozzád, avagy a hanghordozás evolúciója
A Danubia Zenekar művészeiből alakult Aviso Vonósnégyes műsorában gazdag repertoáron keresztül mutatja be, hogyan jutottunk el a hangrögzítés, hanghordozás, zenehallgatás mai technikai formájához.

Öröm-Hang-Ár Zenei Alkotóműhely: Ecc, pecc ki lehetsz?
- a gyerekeknek szóló workshop kategória győztes programja – A foglalkozás egy interaktív, komplex zenei foglalkozás óvodásoknak a művészetterápia eszközeivel. Zene, ritmus, játék, mozgás egységében, állatok bőrébe bújva ismerkedünk meg alapvető érzelmeinkkel.

Jegyet veszek

JaMese – Hogyan kanyarodik a dallam a versre?
- a felnőtt koncert kategória különdíjas programja – JaMese és zenekara programjában az irodalmi szövegekben rejlő végtelen zenei lehetőséget tárja elénk, saját versmegzenésítéseik egyes fejlődési fázisainak bemutatásával.

Janca Ákos – Rajzolt hang?
Janca Ákos zeneszerző, zenész és tanár előadásából kiderül, hogyan tudjuk megszólaltatni grafikus úton a legmodernebb hangszert, a számítógépet.

Mozes & Kaltenecker – Jazz meets Pop!
Mozes & Kaltenecker zenekar interaktív műsorában a jazz és az improvizáció találkozik a Kraftwerket idéző elektronikus hangzásokkal, a Pink Floydos pszichedelikus álomvilággal, vagy akár egy Björk-feldolgozással.

Lovászi Edina és zenekara - Összhang - Közösségi koncertélmény
– A Showcase Fesztivál kategóriagyőztes programjai - Zenei kulisszatitkok, a hétköznapi hangok öröme, zene és szöveg találkozása, a bennünk rejlő ritmusok felfedezése és egy érzékeny, megindító koncertélmény várja a résztvevőket Lovászi Edina és zenekara koncertjén.

Metrum Ensemble – Metrum Magic
A Metrum Ensemble kreatív zenei játékokra épülő műsora segítségével a zene születését idézi meg. Hangkeltés és hallgatás újrafelfedezésére invitálják a zeneértőket és haladó zenetanulókat - és azokat is, akik sosem tanultak zenét.

Palágyi Ildikó – A csodakert
Palágyi Ildikó programjában a népmese és a zene egyenrangú, egymásra ható társak. A csodakert című népmese folyamán születő megkomponált és improvizatív zenei részek szövetként ölelik körbe az élőszóban elhangzó népmesét.

PerpiJazz – 100 év könnyűzenéje
- a családi koncert kategória győztes programja – A zenekar egy zenei időutazásra invitálja a közönséget, ahol bemutatják, mi történt az elmúlt évszázadban a populáris zenében, hogyan változott az emberek ízlése és hogyan jutottunk el a mai zenei kínálatig.

Percussion Project Pécs – Ütős kavalkád a világ körül
A Percussion Project Pécs fő célkitűzése az ütőhangszerek széles körben történő prezentálása, az ütőhangszeres muzsika népszerűsítése. Előadásukban olyan ritka ütőhangszereket szólaltatnak meg, melyekkel nem csak a laikus, de a művészi élet szereplői is csupán ritkán találkozhatnak.

Sőnfeld Mátyás: XiloFun - a Zenetársas
- a gyerekeknek szóló workshop kategória különdíjas programja – A XiloFun egy olyan zenés társasjáték, mely ötvözi a népdalok világát a gyógypedagógiában ismert színeskottával, és a modern társasjátékok technikájával – mindezt szórakoztató, könnyen befogadható módon.

 

SZAVAZZ A KEDVENCEDRE

Egy érvényes e-mail címről csak egy szavazatot adhattok le!